Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Süreyya Ciliv’den Muhtar Kent örneği! - Teknoloji Haberleri

        Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, şirketleri ve elemanlarını inovasyona önem vermeye, hem karar hem eylemlerde mobil olmaya davet etti.

        Coca-Cola Üst Yöneticisi (CEO) Muhtar Kent ile bir diyaloğunu anlatan Ciliv, “Bir araya geldiğimizde bana ‘elemanlarımız yeni dünyada müşteri yanında olmak varken niye büroda, toplantılarda vakit geçirsin’ diye sordu. Hakikaten yerinde uygulama. Bu uygulamayı mobil internet ile kolay kılmak mümkün.” ifadelerini kullandı.

        12-13 Kasım tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Turkcell Teknoloji Zirvesine aralarında Microsoft Başkan Yardımcısı Alberto Arciniega, Wired Editörü Kevin Kelly ve Siber İlizyonist Marco Tempest’in de aralarında bulunduğu 200’e yakın bilişim duayeni katılıyor. Zirvenin bugünkü açılışında bir sunum yapan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, şirketler için inovasyonun önemini vurguladı. Ciliv, “Turkcell takımı olarak odağa inovasyonu alıyoruz. Dünyanın en iyi, en yeni teknolojilerini kullanıyoruz. Bütün bunları yaptığımızda başarı kaçınılmaz oluyor.” dedi. Ciliv, inovasyonu yeni bir fikrin, ürünün, servisin sosyal ve ekonomik fayda haline gelmesi olarak tanımladı. İnovasyonun şirketlere ivme kattığını ifade eden Ciliv, bu anlamda amazon.com, Net Flix ve Samsung’dan örnek verdi:

        “Malum amazon.com, kitap satan bir şirket olarak hayat buldu. Sonra tavsiye motorunu devreye alarak değer yarattı. Kendini rakiplerinden ayrıştırdı. Teknolojide kural ve sınır tanımayarak gelirlerini önemli miktarda artırdı. Ardından tablet e-kitap okuyucu sundu. Şu aşamada amazon.com’da yok yok. Net Flix ise 2006’da müşterilerine DVD kiralıyordu. Ardından internetten yayın yaparak, videoları web ortamından yollayarak satışlarını tırmandırdı. Yani yeni dünyayı okuyan uçan, yeni dünyaya adapte olamayan yok oluyor. Yine geçenlerde Kore’ye gittim. Amcam 1953’te Kore’de savaştı. Savaş sonrası birey başı milli gelir 100 dolardı. Şu an birey başına milli gelir 30 bin dolar oldu. Kore’nin önde gelen şirketlerinden Samsung’un 1980’de geliri 1,5 milyar dolardı. 2012 geliri 268 milyar dolar oldu. Net karı da 40 milyar doları gördü. Süratle büyüyor. Yani artık teknolojiye yönelmeli, dünya şirketleri çıkarmak için takım oyunu oynamalıyız.”

        AYDA SADECE 5 GÜN

        Mobilitenin iş dünyasına getirdiği kolaylıkları anlatmak için Coca-Cola CEO’su Muhtar Kent ile bir diyaloğunu aktaran Ciliv, şöyle konuştu:

        “Bana dedi ki ‘5 gün, ayda 5 gün şirketin karargâhındayım. 25-26 gün de yoldayım. Takımlara gidiyorum, müşterilere uğruyorum, devamlı. Türkiye’de 40 adet büfeye gittim. Oraya giderek hayatta neler olduğunu öğrendim’. Ya bu CEO, 5 gününü Bu ceo 5 gününü şirkette geçiriyor, onun dışında mobil. Kent, ekledi de ‘Atalanta’da olanlara masa veriyoruz. Onun dışında her elemanımız mobil. Merak ediyorum bizim büroda niye elemanımız var? Elemanlar, yeni dünyada müşterinin yanında olmak varken niye büroda, toplantılarda vakit geçirsin’. Hakikaten yerinde uygulama. Bu uygulamayı mobil internet ile kolay kılmak mümkün."

        Öte yandan mobil internetin kullanımının artmasına paralel akıllı telefon ve tablet satışının PC’nin önüne geçtiğini dile getiren Ciliv, bulut bilişime de değindi. Ciliv, “Bulut bilişim, en büyük şirketlerden en küçüğüne kadar önemli. Anadolu kaplanların bulunduğu ülkemizde yeni şirketlerin hayat bulması, eskilerin büyümesi adına mühim.” yorumunu yaptı.

        "İNOVASYONUN ÖNEMİ ARTTI"

        Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde söz alan Microsoft Başkan Yardımcısı Alberto Arciniega ise dünyanın dinamik olduğunu, bu ortamda inovasyonun öneminin arttığını vurguladı. Arciniega, şirketlerin devamını mobil internetin, sosayal ağlara bağlı olduğunu belirtti.

        Öte yandan Siber İlizyonist Marco Tempest’in şovlarına yer verilen zirvede akıllı kapan, sokak aydınlatması ve enerji yönetimi, binek araç, elektrikli araç, akıllı motosiklet, akıllı durak, akıllı otopark gibi sistemler sergileniyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa