Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

İş Bankası’nın uluslararası piyasalarda gerçekleştirdiği 10 yıl vadeli 1 milyar dolar tutarındaki sermaye benzeri tahvil ihracına üç kıtadan 10 milyar dolar talep geldi. Türk bankacılığında bugüne kadar 10 yıl vadeli işlemler arasında en yüksek talebi alan işlemde faiz oranı yüzde 6 oldu.

Global kriz sonrası dönemde uluslararası piyasalarda gerçekleştirilen ilk ve en yüksek tutarlı sermaye benzeri tahvil ihracında yatırımcılardan gelen yoğun talep sonucunda fiyat, yüzde 6.25-6.5 aralığından, yüzde 6’ya gerileyerek Türk bankaları tarafından global kriz sonrası gerçekleştirilen en düşük faizli sermaye benzeri tahvil ihracı oldu.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali “Bu büyük talepte, kriz sonrası dönemde Türkiye’nin olumlu yönde ayrışan ekonomik performansı, bankamızın güçlü finansal yapısı, yüksek kredibilitesi ve geleceğe ilişkin somut planlarımızın yatırımcılarca ayırt edilmiş olması belirleyici oldu” dedi. Akbank’ın önceki gün çıktığı tahvil ihracında yabancı yatırımcı 1 milyar dolarlık tahvil için 9 milyar dolarlık teklif yapmıştı.,

9 MİLYAR DA AKBANK'A GELDİ!

Akbank’ın önceki gün çıktığı tahvil ihracında yabancı yatırımcı 1 milyar dolarlık tahvil için 9 milyar dolarlık teklif yapmıştı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ