Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Dev kuleler kararacak - Makro Ekonomi Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Bütün dünyada yaklaşık 1 milyar insan, 27 Mart 2010'da Türkiye saati ile 20.30 - 21.30 arasında 1 şalter indirecek. Türkiye'den dev şirketlerden de eyleme katılım mesajları yağmaya başladı. İş Bankası, Sabancı Holding, Akbank, Finansbank, İş Bankası, Yapı Kredi Bankasıve Kanyon şimdilik eyleme katılacağını açıklayan kuruluşlar oldu. Türkiye Bankalar Birliği de eyleme katılacak bankalarla birlikte birliğin de ışıklarını 1 saat boyunca söndüreceğini bildirdi.

        1 milyar katılım

        İstanbul'un en yüksek binalarının da sahibi olan şirketlerden gelen mesajlarda Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) önderliğinde tüm dünyada küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen “Dünya Saati” hareketine destek verileceği bildirildi. İlk kez Mart 2007’de Avustralya Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) önderliğinde Sydney kentinde başlatılan ve 2008 yılında küresel bir harekete dönüşen Dünya Saati (Earth Hour) eylemi bu yıl 27 Mart Cumartesi akşamı 20.30-21.30 saatleri arasında gerçekleşecek.

        27 Mart Cumartesi akşamı, 100'den fazla ülkede, 1 milyar insana ulaşması hedeflenen bu eylem kapsamında, güvenlik için zorunlu alanlar hariç, tüm ışıklar bir saat süreyle kapatılacak.

        Eyleme ilk katılım mesajı bu dev şirketlerden gelse de, cumartesi gününe kadar katılımların hızla artması bekleniyor. Bu katılımlarla İstanbul'un özellikle en yüksek binalarında ışıkların geçen yıl olduğu gibi tamamen kararacağı tahmin ediliyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa