Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para IMF’den G-7’ye borç uyarısı - Makro Ekonomi Haberleri

        Lipsky, “Hatta gelişmiş ülkelerde bu oranın 1950’lerdeki İkinci Dünya Savaşı sonrası seviyelerine ulaşması bekleniyor” diye konuştu. Lipsky, 2007’de gelişmiş ülkelerin gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 75’ine ulaşan borç oranlarının 2014 sonunda yüzde 110’luk bir orana ulaşacağını söyledi.

        Çin’de konuştu

        Pekin’de düzenlenen ‘Çin Kalkınma Forumu’nda konuşan IMF Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky, gelişmiş ekonomilerin gelecekte karşılaşacağı sorunlar arasında artan kamu borçlarının önemli yer tutacağına dikkat çekti. Gelişmekte olan ülkelerin bazılarında kamu borç oranının endişe verici düzeye ulaştığını anlatan Lipsky, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gelişmiş ülkelerin yaşayacağı bir borç krizi gelişmekte olan ülkeler tarafında hiç iç açıcı etkiler oluşturmayacak. Tüm gelişmiş ekonomiler için 2010’da mali uyarıları dikkate almak doğru olacaktır. Gelişmiş ülke ekonomilerinin borçlarını düşürebilmek için 2011’de harcamalarını azaltması, vergilerini yükseltmesi ve emekli maaşları konusunda düzenlemeler yapması gerekiyor.”

        Paketler dengeledi

        Küresel ekonomik krizin teşvik paketleriyle dengelendiğini belirten John Lipsky, “Ancak kriz süresince yapılan teşvik ödemelerinin azaltılması tek başına yeterli olmayacak. Bu ödemeler varlıklı ülkelerin gayri safi yurtiçi hasılasının sadece yüzde 1’ine eşit” diye konuştu. Ayrıca Lipsky, ABD’de daha yüksek kamu tasarrufu sağlayabilmek için uzun vadeli mali sürdürülebilirliğin gerekli olduğuna dikkat çekti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa