Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 'Amaç KOBİ'lerin daha fazla pazar kazanması' - Makro Ekonomi Haberleri

        Milano Ticaret Odası tarafından düzenlenen ''Akdeniz İçin Ekonomik ve Mali Forum'' toplantısına katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'deki küçük ve orta boy işletmelerin Avrupa ve Akdeniz ülkelerindeki pazar payını artırmak istediklerini belirtti.

        Ergün, Mezzanotte Sarayı'ndaki toplantı sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Amacımız KOBİ'lerimizin daha çok pazar elde etmelerini sağlamak. Milano'da bunun için varız" dedi.

        Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün, Türkiye ile İtalya arasındaki ticari ilişkilerde küresel mali krizin olumsuz etkilerinin aşılmasında da küçük ve orta boy işletmelerin önemli bir rol oynayabileceğine değinerek, "Pazar daralması neticesinde İtalyanların bizlere, bizim de onlara sattığımız ürünlerde nispi bir azalma var. KOBİ'lerin pazar payını genişletecek yeni çözümlerle bu tür sorunları da aşabiliriz" diye konuştu.

        Milano'daki toplantıda, enerji ve ve altyapı yatırımlarının yanı sıra KOBİ'ler konusunda yeni arayışların ele alındığını belirten Ergün, sabahki oturumlarda konuşulan konuları şu cümlelerle özetledi:

        "Avrupa ve Akdeniz ülkeleri, ekonomik krizin aşılmasında KOBİ'lerin önemli bir aktör olabileceğini, bunların desteklenmesi gerektiğini düşünüyor. Milano'daki toplantıda, KOBİ'ler arasında işbirliğinin önemi, Akdeniz bölgesindeki serbest ticarette pazarların KOBİ'lere açık olması gerektiği üzerinde duruldu. Öncelikle AB üyesi ülkelerin, pazarlarını AB üyesi olmayan Akdeniz ülkelerine açması üzerinde konuşuldu. Eğer bunlar gerçekleştirilebilirse, Avrupa ve Akdeniz bölgesindekiler en avantajlı KOBİ'ler arasındadır."

        Ergün, Türkiye'deki KOBİ'lerin, dinamizmine, teknolojik birikimine ve üretim kabiliyetine dikkati çekerek, "Amacımız bu tür organizasyonlarda yer alarak, KOBİ'lerimizin daha çok pazar elde etmelerini, birikimlerini bu pazarlarda satabilmeleri ve dış pazarları yeniden hareketlendirerek Türkiye'ye ekonomik krizden çıkışta yeniden bir ivme kazandırmalarını sağlamaktır" dedi.

        Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün, İtalya'nın Türkiye'nin önemli bir ticari ortağı olduğuna da işaret ederek, şunları söyledi:

        ''Aramızda çok az bir dış ticaret farkı var. İtalyanların bize mal satışında 2 milyar avro civarında bir üstünlükleri söz konusu. Ama bizim de onlara 6-7 milyar avro civarında bir satışımız var. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerde, siyasi nedenlerle alakalı bir sorun yok. Sadece pazar daralmasının, global mali krizin nispi bir etkisi var. Ama bu da yeni girişimlerle aşılabilecek bir meseledir.''

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa