Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Seçim Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Orta sınıf durgunluk yaşarken, lüks otolar peynir ekmek gibi satılıyor. Doğuş, ilk yarıda 100 adet Porsche sattı, 15 milyon Euro’ya yakın ciro elde etti

YILIN ilk yarısında otomotiv pazarında yüzde 30’u bulan daralmaya karşın ‘lüks ve pahalı’ olanın müşterisi durgunluk dinlemiyor. Lüks spor otomobil ve arazi aracı üreticisi Porsche, haziran ayı sonu itibariyle 100 adetlik satışa ulaştı.

Distribütör firma Doğuş Otomotiv bu 100 araçtan yaklaşık 15 milyon Euro ciro yaptı. 2005 yılının genelinde 153 adet Porsche satılmıştı. Geçen yıl ulaşılan satış rakamı ise 217 olmuştu. Bu yılın ilk 6 ayında ulaşılan rakam geçen yılın ilk yarısıyla hemen hemen aynı. Ancak pazardaki kan kaybına ve seçim öncesi durgunluğa karşın anahtar teslim fiyatları 87 bin Euro’dan başlayan 257 bin Euro’ya kadar ulaşan Porsche satışlarının düşmemesi dikkat çekici. Doğuş Otomotiv’den yapılan açıklamada, Doğuş Otomotiv-Porsche’nin 2007 yılının ilk altı ayı sonunda pazarın dalgalı ve daralan yapısına rağmen önemli satış adetleri elde etmeyi başardığı belirtildi. Doğuş, yılın ilk altı ayı sonunda 48 adet spor otomobil, 52 adet de arazi aracı satışı gerçekleştirdi. İlk altı ayda Boxster model ailesinden 9 adet, Cayman model ailesinden 11 adet ve 911 model ailesinden de toplam 23 adet spor otomobil satıldı. Doğuş Otomotiv-Porsche, aynı dönemde fiyatı 257 bin Euro’luk 5 adet 911 Turbo sattı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ