Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kraliçe Elsa, ABD’li Disney’e ‘kâr’ getirdi - İş-Yaşam Haberleri

        HT GAZETE

        2014 yılında en iyi çizgi film ve en iyi özgün şarkı dalında iki Oscar kazanan Karlar Ülkesi (Frozen) filmi, yapımcısı Walt Disney’i ihya etti. Kasım 2013’te vizyona giren müzikal çizgi film dünya çapında 1.3 milyar dolar hasılat elde etti. Hans Christian Andersen’in Kar Kraliçesi adlı masalından uyarlanan Karlar Ülkesi, gişeden sonra kitapçı ve oyuncakçıları da fethetti. 2014 yılının en çok aranan filminin kahramanları Anna, Elsa, Kristoff, Olaf ve Sven’in oyuncakları da yok sattı. Böylece Walt Disney mali yılının ilk çeyreğinde Wall Street beklentilerinin üzerinde kâr elde ettiğini duyurdu.

        DVD SATIŞLARI ARTTI

        Walt Disney, 27 Aralık’ta sona eren ilk mali çeyreğinde hisse başına kârını geçen yılın aynı dönemindeki 1 dolardan 1.3 dolara, cirosunu ise yüzde 9 artırarak 12.3 milyar dolardan 13.4 milyar dolara yükseltti. Analistler 12.9 milyar dolar ciro bekliyordu. Karlar Ülkesi oyuncaklarının satışı, tüketici ürünleri bölümünün satışlarını yüzde 22 artırarak 1.4 milyar dolara yükseltti. Disney Consumer Products’ın (Disney Tüketici Ürünleri ) operasyon geliri ise yüzde 46 artışla 626 milyon dolara çıktı. Karlar Ülkesi, Malefiz veGalaksinin Koruyucuları filmlerinin DVD satışlarındaki artışın da etkisiyle Disney’in film stüdyosunun kârı yüzde 33 yükseldi. Şirketin temalı eğlence parklarından elde ettiği operasyon geliri de yüzde 30 artışla 805 milyon dolara çıktı. Karlar Ülkesi filmi ABD’de gelmiş geçmiş en yüksek Şükran Günü açılış hasılatını yapmış, 3 günlük hafta sonunda 67.2 milyon dolar gelir elde etmişti.

        HİSSELERİ % 4.4 ARTTI

        Disney’in beklentilerin üzerinde gelen ilk çeyrek kârı şirketin hisselerini salı günü yüzde 4.4 artışla 98.2 dolara taşıdı. Disney CEO’su Bob Iger, Karlar Ülkesi’ne ilginin Noel sonrasında da devam ettiğine dikkat çekti. Iger, filmin ikinci serisinin 7 dakikalık tanıtımının mart ayında vizyona girecek olan Sinderella filmi öncesinde gösterileceğini kaydetti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa