Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin pazartesi günü itibarıyla Bakanlar Kurulu'nda TANAP'ın kamulaştırılmasıyla ilgili düzenlemeyi imzaya açtığını söyledi.

2018 yılına kadar Şahdeniz 2'ye 45 milyar dolar yatırım yapılacağını söyleyen Yıldız, İran'ın doğalgazda tahkim konusunda beklentilerini karşılamadığını, İran'dan alınan gaz konusunda tedarik kadar fiyatında önemli olduğunu ifade etti.

Diğer ülkelerden de doğalgaz alımı gerçekleştirebileceklerini belirten Yıldız, Irak'tan petrol akışında topun Bağdat ve Erbil'de olduğunu ve görüşmelerin sürdüğünü kaydetti. TPAO'nun Macar Mol ile Sibirya'da petrol arama için işbirliği yaptığını, Mol ile birlikte 175 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını ifade eden Yıldız, Kuzey Irak'tan Ceyhan'a gelen petrolün miktarının 700 bin varili bulduğunu da belirtti. Bakan Yıldız, TPAO'nun önümüzdeki dönemde Rusya'da petrol ve doğal gaz arama çalışmasına başlayacak olmasına ilişkin soruya karşılık, Türkiye'nin cari açığını ve enerji ithalatını azaltmak için ihtiyaç duyduğu kaynakları kendi eliyle üretmeye gayret ettiğini söyledi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ