Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Nurettin Canikli: Kentsel dönüşümde yeni bir dönem başlayacak - Emlak Haberleri

        Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği'nde yaptığı yazılı açıklamada, kentsel dönüşüm amaçlı gayrimenkul projelerinde gayrimenkul sertifikalarının kullanılabilmesi ve faizsiz finansal araçların geliştirilmesi hedefleri çerçevesinde hazırlanan söz konusu Tebliğin, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsattı.

        Yeni düzenleme ile ülkede kentsel dönüşümde yeni bir dönem başlayacağına işaret eden Canikli, "Kentsel dönüşüm amaçlı gayrimenkul projelerinde hak sahiplerine kendi isteklerine bağlı olarak gayrimenkul sertifikalarının da verilmesinin önü açılmış, isteyen hak sahibine sertifika, isteyen hak sahibine ihraççı ile aralarındaki anlaşmada belirtilen dairesini alma hakkı sağlanmıştır." ifadesini kullandı.

        Sertifikaların metrekare olarak tanımlandığını belirten Canikli, sertifika almayı tercih eden hak sahiplerine, yeterli sayıda sertifikaya sahip olmaları şartıyla, tamamlanan projeden talep ettiği daireyi alma imkanının getirildiğini ifade etti.

        Canikli, sertifika sahibi olup da daire talep etmeyen hak sahipleri ile borsadan satın alarak sertifika sahibi olan vatandaşlara, sertifikalarını ister borsada vadesinden önce satabilmeleri, isterlerse de ihraççıdan sertifikalarını nakde dönüştürülmesini talep etme hakkının getirildiğini vurguladı.

        "SERTİFİKALAR BORSADA ALINIP, SATILABİLECEK"

        Sertifikalara ihraççı tarafından belirli periyotlarda geri alım garantisi verileceğini, böylece vatandaşların sertifikalarını kolaylıkla nakde dönüştürebileceğini ifade eden Canikli, "İhraç edilecek sertifikalar borsaya da kote edilecek olup, aynı zamanda isteğe bağlı olarak borsada da alınıp satılabilecektir. Vatandaşlarımız gayrimenkul sertifikalarını ya doğrudan ihraççı şirketten ya da banka ve aracı kuruluşlar kanalıyla borsadan satın alabilecek, satın aldıkları sertifikaları izahnamede belirtilecek periyotlarla ihraççıya geri satabileceği gibi hisse senetlerinde olduğu gibi borsada tekrar satabileceklerdir." ifadelerini kullandı.

        "PROJE BEDELİNİN TAMAMI FİNANSE EDİLEBİLECEK"

        Özel sektör şirketlerinin konut ve ticari alan projelerinde, proje değerinin en fazla yüzde 50'sinin sertifika ihracı yoluyla finanse edilebileceğini ifade eden Canikli, kentsel dönüşüm amaçlı projelerde ise proje bedelinin tamamının gayrimenkul sertifikası ihracı ile finanse edilebileceğini bildirdi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa