Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD Başkanı Barack Obama Afganistan'da, Karzai ve Obama ülke ilişkilerini şekillendiren anlaşma imzaladı

        ABD Başkanı Barack Obama ve Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, ABD muharip güçlerinin 2014 yılında Afganistan'dan çekilmesinden sonra iki ülke ilişkilerinin koşullarını şekillendiren anlaşmayı imzaladı.

        ABD Başkanı Obama ve Afganistan Devlet Başkanı Karzai anlaşmayı, Obama'nın ülkeye gelmesinden çok kısa bir süre sonra Devlet Başkanlığı Sarayı'nda imzaladılar.

        Barack Obama, imza töreninde yaptığı konuşmada, savaşın maliyetinin büyük olduğunu hatırlatarak, Afganistan ile yapılan anlaşmanın, ABD'nin ''bu savaşı bitirmesine'' olanak sağlayarak, ''gelecekteki barışın'' yolunu açtığını söyledi.

        Obama, ABD'nin hala Afganistan'ın ve Afgan halkının yanında olduğunu belirterek, ''Şimdi hep birlikte, kendimizi savaşın yerine barışı koymaya adadık'' dedi.

        Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai de Afgan halkının, ABD güçlerinin son 10 yılda yaptığı yardımı ''asla unutmayacağını'' ifade ederek, anlaşmanın, Afganistan ile ABD arasında ''eşit ortaklığı'' mühürleyeceğini kaydetti.

        Karzai, ortaklık anlaşmasının, ABD ile Afganistan'ın, terörizme karşı birlikte mücadele etmeyi sürdüreceğini gösterdiğini sözlerine ekledi.

        ABD Başkanı Barack Obama'yı taşıyan Air Force One uçağı, sıkı güvenlik önlemleri altında Bagram Hava Üssü'ne inmiş, buradan helikopterle Devlet Başkanlığı Sarayı'na giden Obama'nın Afganistan'da yaklaşık 7 saat kalacağı bildirilmişti.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa