Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Ahmet YUKUŞ/SURUÇ

Ağır silahlarla Kobani'ye giren peşmerge güçleri 50 gündür kenti kuşatan IŞİD'e karşı YPG ve ÖSO ile birlikte kapsamlı operasyon başlattı. Katyuşa füzeleri ve havan topları kullanan peşmerge, IŞİD'in Carablus'tan yaptığı ikmal yolunu kapattı. IŞİD'in keskin nişancıları ise ara bölgedeki mayınlı alanda bir sivili öldürdü.

Kobani'yi 50 gündür kuşatan IŞİD ve YPG arasındaki şiddetli çatışmalar sürüyor. Sokak savaşının yaşandığı kente YPG'ye destek amaçlı giren peşmerge ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) savaşın dengesini değiştirdi.

YPG, ÖSO ve peşmerge bileşeni kuvvetler, IŞİD'e karşı 3 cephede eş zamanlı saldırıya geçti. Peşmerge birlikleri YPG ile birlikte Kobani'nin batısında yer alan ve Carablus ile Halep kentlerine açılan stratejik öneme sahip bölgeye sabah saatlerinde kapsamlı kara harekatı düzenlendi. Peşmerge ve YPG güçleri IŞİD'in mevzilendiği Mezzra Amud, Al Bellur ve Minnaz ve Memite köylerine katyuşa ve havan topları ile saldırdı. Beklenmedik saldırı sonrası geri çekilen IŞİD mensupları roket ve uçaksavar gibi ağır silahlarla karşılık verdi. Peşmerge ve YPG güçleri kapsamlı saldırıda, IŞİD'in kontrolünde bulunan Müştenur Tepesine 500 metre ilerlediği öğrenildi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ