Dünya bunu konuşuyor! Aşıda 1. ve 2. doz farklı olursa ne olur?
İspanya'da yapılan bir çalışma, ilk dozu Oxford-AstraZeneca aşısı yapılmış kişilere daha sonra BioNTech aşısı uygulandığında daha iyi antikor yanıtı alındığını gösterdi. Prof. Dr. Zafer Kurugöl, Türkiye'de kullanılan Sinovac aşısının ağır hastalığa karşı koruma sağladığını ve ölümleri çok azaltmasına rağmen bulaşıcılığı önlemedeki etkisinin zayıf olduğunu ifade etti. Kurugöl, bu nedenle salgını kontrol altına almak için ilk dozu Sinovac ile yapılmış kişilere ikinci dozun BioNTech aşısı yapılabileceğini söyledi. Habertürk'ten Demet Demirkır'ın haberi
ABONE OLİspanya'da yapılan bir koronavirüs aşısı çalışmasına göre, 1. doz ile 2. doz koronavirüs aşılarının farklı olması, daha güçlü bağışıklık yanıtı alınmasını sağlıyor.
Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl, dünyada aşı tedarikiyle ilgili sorunların yaşanması ve bazı aşıların koruyuculuğunun daha az olduğunu gösteren verilerin olması nedeniyle dünyada kombine aşı uygulanırsa yani 1. doz ile 2. doz farklı aşılar olursa daha etkili olur mu diye bir düşüncenin oluştuğunu söyledi.
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ