Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar fiyatı son durum! Dolar bugün ne kadar? İşte anlık canlı dolar kuru 2 Ekim - Döviz Haberleri

        Yeni güne 5.95 seviyesinden başlayan Dolar, gün içerisinde 6 TL'nin üzerine çıktı. Kur 6.03087 seviyesinde hareket ediyor.

        Dolar dün eylül ayı ihracat rakamının yüzde 22,25 artışla 14,5 milyar dolara yükselmesi ve cari açıktaki düşüş beklentisiyle 5.90 seviyesine dek inmişti.

        GÖZLER ENFLASYONDA

        Piyasaların yurtiçinde bu haftaki en önemli gündem maddesi yarın açıklanacak enflasyon. Reuters anketine göre TÜFE'de Eylül ayı gıda fiyatlarında, son enerji zamları ve TL'deki değer kaybının etkisiyle yüzde 3.6 artış beklenirken, yıl sonu için tahminler de yüzde 21.8'e yükseldi.Aylık artışın yüzde 3.6 seviyesinde gerçekleşmesi halinde yıllık enflasyonun Eylül'de yüzde 21.3 civarına yükseleceğihesaplanıyor.Ağustos'ta yıllık enflasyon yüzde 17.9 seviyesindeydi.

        REKLAM

        İzlenen bir diğer önemli konu ise ABD ile ilişkilerin bozulmasına neden olan ve hali hazırda ev hapsinde tutulan ABD'li Rahip Andrew Brunson'ın 12 Ekim'de yapılacak olan mahkemesi.

        GÜNCEL DOLAR FİYATI İÇİN TIKLAYINIZ
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa