Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar son dakika! Dolar kurunda son durum ne? İşte 18 Ocak 2019 dolar kuru - Döviz Haberleri

        Dolar kuru,Merkez Bankası'nın faizleri sabit tutma kararının ardından düşüş eğilimini sürdürürken TL pozitif ayrışmaya devam ediyor.

        TCMB'nin gerekirse ilave sıkılaşma vurgusu yapması ve ileriye dönük bir indirim sinyali vermemesinin ardından değerlenen TL, dolar karşısında yüzde 1.5 civarında değer kazanmıştı. Dolar/TL dün bir ara 5.37 üzerini görse de günü 5.35 seviyelerinden kapamıştı.

        Dolar, haftanın son gününe de 5.35'lerden başladı. Gün boyu sakin bir seyir izledi. Küresel piyasalarda ve ikili ilişkilerde ani bir gelişme yaşanmadığı sürece uzmanlar kurda baskı yaratacak ve gidişatı bozacak bir unsur olmadığını düşünmüyor.

        MERKEZ'DEN HAZİNE'YE 33 MİLYARLIK AVANS

        Merkez Bankası, Hazine'ye 33.7 milyar TL kâr payı avansı aktaracak. Bankanın bu sabah yapılan olağanüstü genel kurulunda 2018 yılı kesinleşmemiş hesap dönemi kârından hesaplanan tutarın yüzde 90'ının avans olarak Hazine'ye aktarılması kabul edilmişti. Bankadan yapılan açıklamada "İlgili mevzuat çerçevesinde 33.7 milyar TL'lik kâr payı avansının hissedarlara dağıtımına başlanmıştır" denildi. Merkez Bankası'nın diğer hissedarlarına sembolik para ödeniyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa