Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Dolar kuru ne kadar, kaç TL? ATEŞİ SÖNMEDİ!13 Haziran dolar kuru - CANLI - Merak Edilenler Haberleri
        • 1

          Dolar ne kadar, kaç TL? Dolar neden yükseliyor? Ekonomi gündemini takip edenler ve yatırımcılar merak içerisnde bu soruların cevabnını araştırıyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta yukarı yönlü ivme kazanan dolar kuru yeni haftanın ilk iş gününde de yuları yönlü seyrini sürdürüyor. İşte merak edilip araştırılan detaylar....

        • 2

          DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

          ABD'de enflasyon verilerinin 0,7'lik beklenti üzerinde yani yüzde bir oranında gerçekleşmesi ABD Merkes Bankası Fed sıkı para politikalarına yöneli yönündeki açıklama ve beklentileri kuvvetlendrdi.

        • 3

          Öte yandan Geçen cuma 10 yıllık ABD Hazine tahvilinin getirisi yüzde 3.04'ten yüzde 3.16'ya, 2 yıllık Hazine tahvilinin getirisi ise yüzde 2.82'den yüzde 3.06'ya kadar yükseldi. 2 yıllık tahvillerin getirisi 14 yıl, 10 yıllık tahvillerin getirisi ise 4.5 yılın zirvesini gördü.

          Doların ana para birimleri karşısındaki performansını gösteren dolar endeksi de cuma günü yüzde 1 yükselerek 104'ün üzerine çıktı.

          Bugün ise Asya piyasalarının açılışıyla taze bir satış dalgası geldi. Asya'da Şanghay Borsası yüzde 1.1 düşerken, Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 2.2 geriledi. Kripto paralar son dönemlerde olduğu gibi pay piyasalarıyla birlikte hareket etti.

        • 4

          • Alış:
          • Satış:
          Son Güncellenme Tarihi:
        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa