Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar bugün ne kadar? Dolar kaç TL? 31 Ekim Salı dolar fiyatları - Döviz Haberleri

        Dolar/TL bugün doların aylık bazda Şubat'tan bu yana en büyük değer kazancı trendine doğru ilerlemesiyle sınırlı da olsa yükselirken piyasalarda Merkez Bankası'nın yarın yılın son enflasyon raporunda vereceği mesajlara odaklanmış durumda.

        Öte yandan haftanın kalanında Ekim ayı enflasyon verileri, ABD Merkez Bankası'nın yeni başkanının kim olacağı, ABD'de devam eden iç siyasi gelişmeler ve yakın coğrafyadaki jeopolitik gündem takip ediliyor.

        Dolar ABD Başkanı Donald Trump'ın 2016 seçim kampanyasının eski yöneticisi Paul Manafort'un kampanyaya Rus müdahalesi olup olmadığı konusunda yürütülen soruşturma kapsamında suçlandığı haberlerinin ardından yatırımcıların temkinli duruşuyla baskı altında kaldı.

        REKLAM

        Sabah saatlerinde bu gelişmeler aralarında TL'nin de yer aldığı gelişmekte olan ülke para birimlerinde iyimserliğe neden olsa da ABD piyasalarının açılışı ile birlikte bu iyimserlik yerini yükselişe bıraktı.

        Dolar endeksi Cuma günü 95.150 ile gördüğü üç ayın zirvesinden sınırlı bir düşüşle 94.6 civarında işlem görüyor.

        Dolardaki küresel değerlenme, Hazine'nin artan borç çevirme oranlarının TL varlıklarda yarattığı baskı, ABD ve Avrupa ülkeleriyle gerilen ilişkiler ve devam eden jeopolitik endişelerle dolar/TL geçen hafta 3.8430'u görmüştü.

        Dolar/TL güniçinde 3.7678'e kadar gerilese de bu seviyelerde kalıcı olamadı ve saat 1638'de 3.7910/3.7923 seviyesinde işlem gördü. Dolar saat 17.30 itibariyle de 3.80 TL'nin üzerine çıktı.

        Öte yandan piyasalarda ABD Başkanı Donald Trump'ın Fed başkanlığı için kimi seçeceği de yakından izlenmeye devam ediliyor. FED Başkanlığı için güvercin olarak bilinen Powell'ın isminin ön plana çıkması TL'nin de aralarında yer aldığı gelişmekte olan para birimlerinde Cuma günü görülen değer kazancında belirleyici olmuştu.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa