Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dolandırılmaktan polisler kurtardı

        Camicedit Mahallesi Atatürk Bulvarı'ndaki banka şubesine gelen Osman B.'nin (48), telefonda telaşlı halde konuşarak, hesap numarası sorması ve banka memurlarının uyarılarına rağmen konuşmasını sürdürmesi, bankada bulunan sivil polislerin dikkatini çekti.

        DHA'nın haberine göre polisler, Osman B.'nin yanına gelerek, kimliklerini gösterip, kiminle konuştuğunu ve ne işlem yapacağını sordu. Osman B., sivil polislere ''Telefondaki polismiş. Hesabımın terör örgütlerinin eline geçtiğini, temize çıkmam için verdikleri hesap numarasına 15 bin TL yatırmam gerektiğini söylediler. Ben de bunun için geldim'' deyince dolandırılmak istendiği ortaya çıktı. Bu sırada Mustafa Ö. (65) de aynı bankaya gelip, kağıda yazdığı hesap numarasına 10 bin TL yatırmak istediğini söyleyince banka çalışanları, polise bildirdi. Mustafa Ö., polise, sosyal medyadan tanımadığı kişinin 'Polisim' diyerek kendisine ulaştığını, hesabının terör örgütünün eline geçtiğini ve operasyon yapıp, bu kişileri yakalamaları için vereceği hesaba 10 bin TL yatırması gerektiğini söylediğini anlattı. Mustafa Ö.'nün de dolandırılmak istendiği anlaşıldı. Polisler, Osman B. ile Mustafa Ö.'nün kendilerine verilen hesaba para yatırmalarına engel olurken, dolandırıcıların tuzağını anlattı.

        İkili, emniyete götürülüp, ifadesi alınırken, dolandırıcılardan şikayetçi oldu. Polis, olaylarla ilgili soruşturma başlattı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa