Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar Bilgi
  • 1

    Doğa ismi de hem kız hem de erkek çocukları için kullanılabilen unisex bir isimdir. Modern bir isim olması ve kulağa hoş gelmesi sebebiyle anne ve baba adaylarının ilgisini çeken isimlerden biridir. Doğa isminin anlamı, Doğa ne demek, Doğa Kuran'da geçiyor mu, Doğa isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

    Doğa İsminin Anlamı

    İsimler anlamlarıyla bir bütün oluşturmaktadır. İsimleri tamamlayıcı en önemli detay sahip olduğu anlamıdır. Bu sebeple yeni biriyle tanıştığımızda ismini ve isminin anlamını sorarız. İsminin anlamını öğrenmek isteriz. Anne ve baba adayları da çocukları için güzel anlamlar taşıyan isimler seçmek ister. Kötü anlamlar taşıyan isimler tercih edilmez. İsimlerin karakter üzerinde etkili olduğu yönünde yaygın bir görüş bulunmaktadır. Bu sebeple anne ve baba adayları çocuklarına isim koyarken özenle davranmaktadır. Doğa ismi kulağa hoş gelen, oldukça modern bir isimdir. Birden fazla anlam taşımaktadır. TDK'da yer alan bilgilere göre, Doğa isminin anlamları şunlardır:

     

    Kendi kuralları çerçevesinde sürekli gelişen, değişen canlı ve cansız varlıkların hepsi, tabiat, natür. İnsan eliyle büyük değişikliğe uğramamış, doğal yapısını koruyan çevre, tabiat. Bir kimsenin eğilimlerinin, içgüdülerinin hepsi, huy.
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ