Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Dilek isminin anlamı nedir? Dilek ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Dilek isminin analizi
        • 1

          Dilek ismi geçmişten günümüze kız çocukları için tercih edilen isimler arasında yer almaktadır. Hem kulağa hoş gelmesi hem kolay telaffuz edilmesi sebebiyle anne ve baba adaylarının dikkatini çekmektedir. Dilek isminin anlamı, Dilek ne demek, Dilek Kuran’da geçiyor mu, Dilek isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

          Dilek İsminin Anlamı

          İsimler anlamlarıyla bir bütün oluşturmaktadır. İsmi tamamlayan en önemli detay sahip olduğu anlamdır. Bunun bilincinde olan anne ve baba adayları çocukları için güzel anlamlar içeren isimler araştırmaktadır. Kötü anlamlar içeren isimler tercih edilmemektedir. Genellikle yakın çevreden, çeşitli kaynaklardan ve arama motorundan yardım alınmaktadır. Bazı ebeveynler ismin kulağa hoş gelmesine de dikkat etmektedir. Bu sebeple de ismi özenle araştırmaktadır. Dilek ismi de hem modern hem de güzel anlamlar taşıyan bir isimdir. Güzel anlamlara sahip olduğundan dolayı ebeveynler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. TDK’da yer alan bilgilere göre, Dilek isminin anlamları şunlardır:

          • Dilenen, istenen şey.
          • Tatlı dilli kişi.
        • 2

          Dilek Ne Demek?

          İsimler sahip oldukları anlamlarla bir değere ulaşmaktadır. Bu sebeple de anne ve baba adayları isim seçme sürecinde ince eleyip sık dokumaktadır. Bazı ebeveynler geleneksel isimleri tercih ederken bazıları modern ve pek duyulmayan isimlere yönelmektedir. Tercihler farklılık göstermekle birlikte en önemli detay ismin sahip olduğu anlamdır. Anne ve baba adayları da çocuklarının bir ömür taşıyacağı ismi belirlerken titizlikle davranırlar. Onlara güzel bir isim miras bırakmak isterler. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte isim anlamlarına erişim de kolaylaşmıştır. Arama motoru sayesinde isimlerin anlamları öğrenebilmektedir. Dilek ismi kulağa hoş gelen ve kolay telaffuz edilen bir isimdir. Birbirinden güzel anlamlar taşımaktadır. Dilek ismi; dilenen, istenen şey ve tatlı dilli kişi anlamlarına gelmektedir.

        • 3

          Dilek Kuran’da Geçiyor Mu?

          Ebeveynler yeni doğacak çocuklarına isim belirlerken farklı kıstaslara öncelik verebilir. Kimi ismin kökenine önem vermektedir. Toplumumuzda farklı kökenli isimler bulunmaktadır. Bazıları ise ismin kolay söylenmesine dikkat etmektedir. Kimi aileler ise ismin manevi değeriyle ilgilenir. İsmin İslami açıdan önemli bir yere sahip olmasını isterler. Bunun için genellikle Kuran’da yer alan isimleri tercih ederler. Ancak Kuran’da yer almasa da birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler bulunmaktadır. Çocuğuna Dilek ismini koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin Kuran’da yer alıp almadığını araştırmaktadır. Dilek ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ancak Dilek ismini koymak caizdir.

        • 4

          Dilek İsminin Analizi Nedir?

          İsim analizi son yıllarda merak edilen konular arasında yer almaktadır. İsim analizi hakkında detaylı bilgi edinmek isteyen bireyler internette araştırma yapmaktadır. İsim analizi sayesinde isminizin ya da merak ettiğiniz bir ismin olumlu ve olumsuz özelliklerini öğrenebilirsiniz. Bazı ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Çocuğuna Dilek ismini koymaya hazırlanan anne ve baba adayları ismin analizini araştırmaktadır.

          Güçlü bir karaktere sahiptirler. Zorluklar karşısında kolay pes etmezler. Yanlış yaptığında hatasını kabullenir. Mükemmellik onlar için oldukça önemlidir. Baskı altında olmayı sevmezler ancak baskı altında olsalar dahi yaptıkları işlerde başarı gösterirler. Düzene önem verirler. Gözlem gerektiren işlerde oldukça başarılıdırlar. Bu başarı iş dünyalarına da yansır. Kimi zaman bir işi bitirmeden diğerine atılırlar. Maymun iştahlıdırlar. Bu sebeple de başarısızlığa düşebilirler. Yardımsever ve merhametlidirler. Sanata karşı yeteneklidirler. Öğütlerle değil, yaşayarak öğrenmeyi tercih ederler. Atak yapılarıyla bilinirler.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa