Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Cemile isminin anlamı nedir? Cemile ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Cemile isminin analizi
        • 1

          Cemile ismi de geçmişten günümüze popülerliğini koruyan bir isimdir. Kız çocukları için tercih edilmektedir. Hem kulağa hoş gelmesi hem de güzel anlamlar içermesi sebebiyle anne ve baba adaylarının ilgisini çekmektedir. Cemile isminin anlamı, Cemile ne demek, Cemile Kuran’da geçiyor mu, Cemile isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

          Cemile İsminin Anlamı

          İsimler anlamlarıyla bir bütün oluşturmaktadır. Bu sebeple de yeni tanıştığımız birine ismini ve isminin anlamını sorarız. İsminin anlamını bilmiyorsak araştırırız. Anne ve baba adayları da isimler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak ister. Çocuklarına güzel anlamlar taşıyan isimleri tercih ederler. Kötü anlamlar taşıyan isimler seçilmez. Günümüzde internetin yaygınlaşmasıyla birlikte isimlerin anlamlarına erişim de kolaylaşmıştır. Merak ettiğimiz bir ismin anlamını kolayca öğrenebiliriz. Cemile ismi de kız çocukları için yaygın olarak kullanılan isimler arasında yer almaktadır. Geçmişten günümüze tercih edilen isimlerden biridir. TDK’da yer alan bilgilere göre, Cemile isminin anlamları şunlardır:

          • Gönül alıcı davranış.
          • Güzel (kadın).
          • Hoşa gitmek için yaranma.
        • 2

          Cemile Ne Demek?

          Anne ve baba adayları çocukları için isim seçerken kimi zaman kafa karışıklığı yaşayabilmektedir. Sayısız seçenek arasından isim bulmak zorlayıcı olabilmektedir. Bunun için genellikle arama motorundan yardım alırlar. Bazı ebeveynler geleneksel isimleri tercih ederken bazıları modern ve pek duyulmamış isimlere yönelmektedir. Tercihler değişmekle birlikte en önemli detay ismin sahip olduğu anlamdır. İsmin anlamı tamamlayıcı bir etkendir. Kimi ebeveynler de ismin kolay söylenmesine dikkat etmektedir. Cemile ismi hem kulağa hoş gelen hem de söylenmesi kolay olan bir isimdir. Günümüzde de sıklıkla tercih edilen isimler arasında yer alır. Cemile ismi; gönül alıcı davranış, güzel (kadın), hoşa gitmek için yaranma anlamlarına gelmektedir.

        • 3

          Cemile Kuran’da Geçiyor Mu?

          Ebeveynler çocukları için isim belirlerken farklı kıstaslara öncelik verebilir. Kimi ismin kökeni üzerinde durmaktadır. Toplumumuzda yalnızca Türkçe kökenli isimler bulunmaz. Farklı kökenli isimler de yer almaktadır. Kimi ebeveynler ise kulağa hoş gelen isimleri tercih etmektedir. Bazı aileler ismin manevi değeriyle ilgilenir. İsmin İslami açıdan önemli bir yere sahip olmasına önem verir. Bu sebeple de genellikle Kuran’da yer alan isimleri seçmektedirler. Oysa Kuran’da yer almasa da birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler de bulunmaktadır. Çocuğuna Cemile ismini koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin Kuran’da yer alıp almadığını araştırmaktadır. Cemile ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmektedir ve Cemile adını koymak caizdir.

        • 4

          Cemile İsminin Analizi Nedir?

          İsim analizi son yıllarda öne çıkan bir konudur. Bir akım haline dönüşen isim analizi, ismin olumlu ve olumsuz özelliklerini listelemektedir. İsim analizi sayesinde merak ettiğiniz bir ismin ya da kendi isminizin özelliklerini öğrenebilirsiniz. Bazı ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Çocuğuna Cemile ismini koymaya hazırlanan anne ve baba adayları ismin analizini araştırmaktadır.

          Bu isme sahip olan bireyler oldukça merhametli ve fedakârdır. İyilik yapmaya bayılırlar. Çevredekileri kendinden fazla düşünürler. Çok fazla dosta sahiptirler. Sorumluluk üstlenmede başarılıdırlar. Hırslı yapılarıyla bilinirler. Karar verirken sezgilerine güvenirler. Paylaşım onlar için çok önemlidir. Sabırlı ve dayanıklıdırlar. Kimi zaman çekingen ve hassas olabilirler. Detaylara önem verirler. Zevklerinden taviz vermezler. Tartışmaktan hoşlanmazlar. Rahatlarına düşkündürler. Kararsız yapıya sahiptirler.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa