Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Burcu isminin anlamı nedir? Burcu ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Burcu isminin analizi
        • 1

          Burcu ismi de kız çocukları için yaygın olarak kullanılan isimler arasında yer almaktadır. Hem kulağa hoş gelen hem de güzel anlamlar taşıyan Burcu ismi, anne ve baba adaylarının ilgisini çekmektedir. Burcu isminin anlamı, Burcu ne demek, Burcu Kuran’da geçiyor mu, Burcu isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

          Burcu İsminin Anlamı

          İsimleri tamamlayan en önemli detay sahip olduğu anlamıdır. İsimler anlamlarıyla bir bütün oluşturur. Bu sebeple yeni tanıştığımız birine ismini ve isminin anlamını sorarız. İsminin anlamını bilmiyorsak öğrenmek isteriz. Anne ve baba adayları da isimlerin anlamlarını öğrenmek ister. Çünkü çocukları için güzel anlamlar taşıyan isimleri seçmek isterler. Kötü anlamlar taşıyan isimler tercih edilmez. Bunun için yakın çevreden, çeşitli kaynaklardan ya da arama motorundan yardım alabilirler. İnternettin yaygınlaşmasıyla birlikte isimlerin anlamlarına erişim de kolaylaşmıştır. Burcu ismi Türkiye’de yaygın olarak kullanılan kız isimlerinden biridir. TDK’da yer alan bilgilere göre, Burcu isminin anlamları şunlardır:

          • Sakız ağacının tomurcuğu.
          • Güzel koku, ıtır.
          • Gül pembesi.
        • 2

          Burcu Ne Demek?

          Anne ve baba adayları isim koyma sürecine titizlikle yaklaşmaktadır. Uygun ismi bulmak için geniş çaplı bir araştırma yaparlar. Çocuklarının ömür boyu taşıyacağı bu ismin özel olmasını isterler. Bu sebeple de genellikle internetten faydalanırlar. Bazı ebeveynler geleneksel isimleri tercih ederken bazıları modern ve pek duyulmayan isimlere yönelmektedir. Tercihler farklılık göstermekle birlikte en önemli detay ismin sahip olduğu anlamdır. İsmin güzel anlamlara sahip olması ebeveynler için oldukça önemlidir. Burcu ismi de güzel anlamlar taşıyan ve yaygın olarak kullanılan bir isimdir. Kız çocukları için tercih edilmektedir. Burcu ismi; sakız ağacının tomurcuğu, güzel koku, ıtır ve gül pembesi anlamlarına gelmektedir.

        • 3

          Burcu Kuran’da Geçiyor Mu?

          Ebeveynler çocukları için isim belirlerken farklı kıstaslara öncelik verebilir. Kimileri ismin kökeni üzerinde durmaktadır. Toplumumuzda farklı kökenli isimler yer almaktadır. Bazı ebeveynler ise kulağa hoş gelen ve kolay telaffuzlu isimleri tercih etmektedir. Kimi ebeveynler ismin manevi değeriyle ilgilenmektedir. İsmin İslami açıdan önemli bir yere sahip olmasını isterler. Bunun için de genellikle Kuran’da yer alan isimleri tercih ederler. Ancak Kuran’da yer almasa da birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler de bulunmaktadır. Çocuğuna Burcu ismini koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin Kuran’da yer alıp almadığını araştırmaktadır. Burcu ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ancak Burcu adını koymak caizdir.

        • 4

          Burcu İsminin Analizi Nedir?

          İsim analizi son yıllarda adeta bir akım haline dönüşmüştür. İsim analizi yardımıyla ismin olumlu ve olumsuz özellikleri listelenmektedir. Kendi isminizin ya da merak ettiğiniz bir ismin özelliklerine isim analizi yardımıyla erişebilirsiniz. Bazı ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Çocuğuna Burcu ismini koymaya hazırlanan anne ve baba adayları ismin analizini araştırmaktadır.

          Kendilerini bir yere ya da bir insana ait hissetmek isterler; aidiyet duyguları vardır. Detaycıdırlar. Yetenekli ve yaratıcı kişiliğe sahiptirler. Kimi zaman duygusal iniş çıkış yaşarlar. Karamsarlık içerisine girdikleri durumlar da olabilir. İnsanlar üzülmesin, kırılmasın diye ellerinden geleni yaparlar. Hassas ve kırılgan bir yapıya sahiptirler. Gezmeyi severler. Güven verir ve güven duymayı isterler. Hem ailesine hem de değer verdiği insanlara karşı oldukça sadıktırlar.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa