Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Araştırmacılar, yeni bir çalışmada "D vitamininin kanserin büyümesini engellediğini" ve hastalığa yakalanan kişilerde ölüm oranını yüzde 15 oranında azaltabileceğini bildirdi.

UK Biobank'tan elde edilen bulgular, D vitamini eksikliğiyle özellikle bağırsak, prostat, mide ve akciğer kanseri olanlarda daha yüksek kanser ölüm riski arasında bir bağlantı tespit etti. Bilim insanlarına göre, D vitamini takviyesi almak; insanları kansere yakalanmaktan koruyabilir.

Read more!
ÇOCUKLUK ÇAĞLARINDAKİ D VİTAMİNİ DÜZEYİ, İLERİ YAŞLAR İÇİN DE ÖNEMLİ

D vitamininin insan vücudunda hayati bir önem taşıdığını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şirin Seçkin, "Her hücrede D vitamini reseptörü vardır. Her hücrenin optimum çalışabilmesi için D vitaminine ihtiyacı vardır. Kemik yapımı, beyin işlevlerinin yeterli olması, bağışıklık sisteminin iyi çalışması gibi... Bağırsaklardan kalsiyum emilimini artırır, D vitamini eksikliği osteoporoz etkenidir ve kemiklerin sağlam olması kalsiyum kadar D vitaminine de bağlıdır. Osteoporoz yaşlılarda çok önemli bir ölüm nedenidir. Çocukluk yaşındaki kemik yoğunluğu dolayısıyla D vitamini düzeyi ileriki yaşlarda osteoporoz gelişme ihtimalini belirler" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ