Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Girişimcilik Güncel Yatırım Creosafe, Startupfon’dan 2.5 milyon USD degerleme ile yatirim aldı - Girişimcilik Haberleri

        Yerli finansal teknoloji (fintech) girişimlerinden Creosafe, Startupfon’dan 2.5 milyon dolar değerleme ile ilk yatırımını aldı. Blockchain teknolojisi üzerine inşa edilen bir fintech ekosistemi oluşturan girişim, varlık ve nakit defterini akıllı sözleşmelerle bir araya getirerek, ethereumda alıcı ve satıcının aracısız, düşük maliyetli işlem yapmasını sağlıyor.

        Konu ile ilgili konuşan Creosafe Kurucu Ortağı ve CEO'su Yusuf Muğaloglu, "Ekonomik hayatı değiştirecek blockchain teknolojisinin üreticisi olduğumuz ve ABD gibi rekabetin çok yoğun olduğu bir ekonomide faaliyete geçtiğimiz için mutluyuz" dedi.

        Para havalesi ya da ödeme sistemleri dışında bir fintech oluşturmanın kolay olmadığını kaydeden girişimin diğer kurucu ortağı ve CMO'su Demet Doltaş ise, "Creosafe hem bunların dışında bir fintech hem de kripto dışında blockchain teknolojisine uygulama alanı yaratan bir fintech şirketi" dedi. Verilen bilgiye göre,Creosafe ekosistemine giriş ve kullanım yetkisi veren creo tokenlari 2019 yılında ihraç edilip satış çıkarılacak.

        Girişimin yatırımcısı Startupfon Kurucu Ortağı Gülsüm Çıracı, "Creosafe ile birlikte 27'inci yatırımımızı yapmış bulunuyoruz. Yatırımlarımızı artırmak amacıyla yatırımcılarımızla beraber yatırım yapacağımız bir co-invest fonu kurmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa