Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Cildiniz neden soyuluyor: Güneş yanığı sonrası cilt soyulmasını nasıl engellersiniz?
        • 6

          NEMLENDİRİCİ KULLANIN

          Cildinizin güneşten yanan yerlerine nemlendirici sür. Çoğu eczanede bulunan, güneşten yeni yanmış cilt için özel olarak tasarlanan nemlendiriciler vardır. Benzokain, lidokain, retinol ve AHA’lar (alfa hidroksil asitler) içeren nemlendiricilerden uzak durmalısınız çünkü bunlar hassas cildi kurutup daha çok tahriş edebilir.

        • 7

          GÜNEŞTEN YANAN CİLDİNİZE YEŞİL YA DA SİYAH ÇAY KOMPRESİ YAPIN

          Çayda doğal olarak oluşan tanik asitler, güneşten zarar gören cilt için harika bir çözümdür. Siyah çayı demleyip buzdolabında soğuttuktan sonra yanan cildinize kompres yaparak ya da sprey şişesi kullanarak sürün.

        • 8

          KARBONAT BANYOSU YAPIN

          Karbonat banyosu, cildin pH dengesini tekrar sağlamasına ve yanmadan kaynaklanan tahrişi rahatlatmaya yardım edebilir. Banyo suyuna yaklaşık üç bölü dört su bardağı karbonat ekleyin ve 15-20 dakika içinde kaldıktan sonra cildinizi temiz suyla durulayın.

        • 9

          GÜNEŞTEN YANAN CİLDİNİZE SİRKE SÜRÜN

          Beyaz sirkeyi ya da elma sirkesini sprey şişeye dökün ve sirkeyi güneş yanığına püskürtün. Sirke, göze hoş görünmeyen su toplanmalarını ve soyulmayı engellemeye yardım edebilir. Sirkenin kokusu çok kötüyse 1 ölçek suyla 1 ölçek sirkeyi karıştırıp cildinize bu şekilde de püskürtebilirsiniz.

        • 10

          GÜNEŞTEN YANAN CİLDİNE NANE YAPRAKLARI SÜR

          Nane yaprakları, soyulma sürecini sona erdirmeye yardımcı olabilir, cildin pürüzsüz ve sağlıklı olmasını sağlayabilir. Bu çözümü kullanmak için taze nane yapraklarını alın ve sularını çıkarmak için bir kâsede ezin, sonra da çıkan suyu doğrudan yüzünüzün soyulan kısmına sürün.

          Kaynak: WikiHow

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa