Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Cildi doğal yollarla nemlendirmenin yolları ve nemlendirici cilt maskeleri
        • 1

          ZEYTİNYAĞI

          Cildi nemlendirmeye yardımcı en iyi kaynaklardan biri olan zeytinyağı, özellikle kuru ciltlerin yumuşamasında büyük katkı sağlıyor. Cildi besleyen, yağ asitleri açısından zengin zeytinyağı, tam anlamıyla E vitamini deposu. E vitamini cildin yaşlanmasından sorumlu serbest radikallere karşı savaşarak cilt yapısını iyileştirmeye yardımcı oluyor.

        • 2

          Zeytinyağını gündelik yaşantınızda salata gibi yiyeceklerle tüketebileceğiniz gibi cildinize uyguladığınız nem maskelerine de dahil edebilirsiniz. Sadece saf zeytinyağını cildinize uygulamak isterseniz, kallanacağınız kadarını hafif ateşte ısıtarak ılık haldeyken direkt temizlenmiş cildinize sürebilirsiniz.

        • 3

          GÜL SUYU

          Formsante dergisinde yer alan yazıya göre saf ve katkısız gül suyu, en popüler doğal nemlendiricilerden biri. Özellikle gülden gelen hoş kokusuyla, sıkça kullanılanlar arasında. Her cilt tipine uygulanabilecek gül suyu, cildi yatıştırıcı özelliklere sahip. Hassas ciltlerde oluşan kızarıklıkları gideriyor.

        • 4

          Cildin temizlenmesine yardımcı oluyor. Tıkanmış nefes almakta olan ciltlerde arınmayı sağlıyor. Her gün yüzünüzü bir pauk yardımıyla gül suyuyla temizleyerek olduğundan daha temiz ve yumuşak bir cilde sahip olabilirsiniz.

        • 5

          BAL

          Cilt maskelerinin baştacı bal! Neredeyse cilde iyi gelecek her maskenin içeriğinde karşılaştığımız bal, vitamin ve minerallerden oluşan zengin yapısıyla dikkat çekiyor. Nemlendirici özelliğinin yanı sıra, ciltteki kuruluğu gidermesi, lekeleri azaltması ve akne oluşumuna karşı gelmesiyle de biliniyor.

        • 6

          Doğal antibiyotikli yapısıyla da cildi iyileştirici etkiye sahip. Özellikle ufak kesik ya da yaralanmalara sürüldüğünde mikrop öldürücü görevi görerek enfeksiyon riskini azaltıyor.

        • 7

          YOĞURT

          B2, B12, B5 vitaminleriyle kalsiyum ve laktik asit konusunda iddialı olan yoğurdun antibakteriyel özelliği var. Aynı zamanda ciltteki tahrişi onararak gözenekleri yenileyip temizliyor.

        • 8

          Akne belirtilerini hafifletmeye yardımcı oluyor. İçeriğindeki vitamin ve mineraller hücre yenilenmesi için gerekli ortamı sağlıyor. Cildi pürüzsüzleştirip aydınlatıyor.

        • 9

          KİVİ

          Yüksek miktarda A, C, D ve E vitaminine sahip kivi, kolajen üretimini artıran meyvelerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Cildi yalnızca sıkılaştırmakla kalmayan C vitamini, hasarlı hücrelerin de onarılmasını sağlıyor.

        • 10

          Cildin kurumasını önleyerek, her daim nemli kalmasını sağlayarak, antioksidan etkisiyle cildin elastikiyetini artırıyor ve sıkılaşması için gerekli ortamı sağlıyor.

        • 11

          AVOKADO

          Kendinize güzel bir avokadolu salata hazırlayacaksanız, ya da ara öğün olarak avokadoyu tek yiyecekseniz... Nasıl olduğu fark etmez, yeter ki soyduğunuz avokadoyu hemen çöpe atmayın. İlk önce kabukların iç kısımlarını ellerinizle sürterek ovuşturun.

        • 12

          Hemen yumuşadığını fark edeceksiniz. Çünkü avokado; anti-aging, E, A, K vitaminiyle potasyon, fosfor, demir, ve folik asitten oluşan zengin yapısıyla, cildin iyileşmesi için elinden geleni yapıyor. Omega-3 yağ asidiyle hasarlı ve yararlı dokuların onarılmasına yardımcı oluyor.

        • 13

          SALATALIK

          Ciltteki nem oranını dengelemekle görevli olan salatalığın yüzde 60'a yakın kısmı sudan oluşuyor. Cildi pürüzsüz ve yumuşak hale getirmeye yardımcı olan bu sebzenin minik kırışıklıkları da iyileştirdiği biliniyor.

        • 14

          Salatalık ciltteki bağ dokuyu güçlendiriyor ve diri hale getiriyor. Göz kapağına konulan salatalık dilimleri, şişkinlikleri gidererek daha diri bir ifade kazandırıyor.

        • 15

          HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

          İçerisinde bulunan yağ asitleriyle, cildi nemlendirirken aynı anda lekelerin oluşmasına engel oluyor. Tüm cilt tiplerinin kullanabileceği Hindistan cevizi yağı, antioksidan özelliğiyle de zarar görmüş cildi iyileştirebiliyor.

        • 16

          K, E vitamini ve laurik asitle cildi yumuşatabiliyor. Yüksek yağ asidi içeriğiyle iltihaplanmaya karşı geliyor ve cildin canlanmasına yardımcı oluyor.

        • 17

          ALOE VERA

          Doğallık ve anında uygulanabilirlik konusunda ideal bir alternatf arıyorsanız çözüm aloe verada. Evinizde, bahçenizde kolayca bakabileceğiniz aloe vera, huzur veren görüntüsünün yanı sıra cilde iyi gelen etkilere sahip.

        • 18

          E ve A vitaminlerinden bir hayli zengin olan aloe vera, cildi yumuşatıyor. Cilt üzerinde sık sık görülen pullanmayı önlüyor.

        • 19

          KARPUZ

          Yüzde 90'ı sudan oluşan karpuz, bu özelliğiyle gerekli nemlendirici etkiyi alabilmemiz açısından ilk şartı sağlamış oluyor.

        • 20

          Karpuz suyu cilde tek başına uygulandığında cilt lekelerini gidermeye ve leke olşumunu önlemeye yardımcı oluyor.

        • 21

          NEMLENDİRİCİ DOĞAL MASKELER

          YULAF MASKESİ

          3-4 adet çilek
          2 yemek kaşığı yulaf
          1 yumurta sarısı
          1/4 çay bardağı zeytinyağı

          Tüm malzemeleri iyice karıştırıp püre haline gelince temizlenmiş cildinize uygulayın. 15 dakika beklettikten sonra ılık suyla cildinizi temizleyin.

        • 22

          BADEM YAĞI MASKESİ

          Yarım avokado
          5 damla badem yapı
          1 adet E vitamini kapsülü

          Tüm malzemeleri iyice karıştırıp püre haline gelince temizlenmiş cildinize uygulayın. 15 dakika beklettikten sonra ılık suyla cildinizi yıkayın.

        Haberi Hazırlayan: Bilge Tunçer
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa