Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Büyük Taşınma nisana kalabilir - İş-Yaşam Haberleri

        ‘Büyük Taşınma’ için ‘Küçük Tartışma’ olmaz mı?

        Önemli bir yabancı havayolunun Türkiye yetkilisi, İstanbul Havalimanı’na taşınmanın belirsizliği sebebiyle dert yandı. Nasıl bir yol haritası çizeceklerini bilemediklerinden, resmi açıklamaların çok geç yapılmasından, açılış tarihinin muğlaklığından şikayet etti.

        ‘Taşınma Nisan’ın ilk haftasına ertelendi.’

        Dedim.

        ‘Bize resmi bir şey ulaşmadı. Dolayısıyla ne yapacağımızı bilemiyoruz.’

        Cevabını verdi.

        Yeni havalimanının resmi açılışı 29 Ekim 2018’de yapıldı, ama tam kapasite hizmete girişi için Atatürk Havalimanı’nın ne zaman kapanacağı bilinmiyor. Dolayısıyla ‘Büyük Taşınma’ da gizemini koruyor.

        REKLAM

        Atatürk’ten, İstanbul Havalimanı’na ‘Büyük Taşınma’ ne zaman olmayacak, ben biliyorum, tahmin ediyorum ve tecrübemle söylüyorum. Ama Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri bir türlü net tarih veremiyor. Sürekli erteleme oluyor.

        En iyi tarihin hem hava şartları hem de mahalli seçimler sebebiyle Nisan’ın ilk haftası olduğuna defalarca vurgu yaptım. Bakanlık ise önce 1 Ocak, sonra 3 Mart açıklamalarını yaptı. Son durum ‘Büyük Taşınma’ Nisan’ın ilk haftasına ertelendi. Bilgi bu, ama henüz resmi açıklama yok.

        Hasılı İstanbul Havalimanı’na ‘Büyük Taşınma’ ne zaman olacak sorusu öncesi koordineli ve kapsamlı ‘Küçük Tartışma’ yapılmayınca ortaya böyle garip bir tablo çıkıyor.

        Başta Türk Hava Yolları (THY) olmak üzere diğer şirketlerin hazırlık durumu, taşınma dönemine bakışları önemli. Bakanlığın ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) taşınma tarihini paydaş kurumlarla birlikte doğru zaman için koordine etmemesinin sıkıntıları yaşanıyor olabilir mi?

        Devasa, küresel ölçekte dikkat çeken, havacılık sektörünün çok yakından takip ettiği, bölgesel dengeler anlamında önemli, milyar dolarlık bir tesise bu muamele reva mı?

        Güntay Şimşek'in yazısının tamamı için tıklayınız

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa