Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Güreş Buse Tosun Çavuşoğlu, Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazandı - Diğer Haberleri

        68 Kiloda mücadele eden milli güreşcimiz Buse Tosun Çavuşoğlu, ilk turda dünya şampiyonu Moldovalı Irina Ringaci 'yi (4-2) öndeyken tuşla, ikinci turda Meksikalı Alejandra Rivera Arriaga'yı 6-0 öndeyken yine tuşla yendi. Buse, çeyrek finalde Çekyalı Adela Handzlickova'yı 8-0 yenerek yarı finale yükseldi. Milli güreşçi, gençler dünya şampiyonu ve büyüklerde dünya 2´ncisi olan Japon Ami Ishi'yi maçın ilk devresinde 11-1 teknik üstünlükle yenerek finale yükseldi. Finalde Moğolistanlı Delgerma Enkhsaikhan ile karşılaşan Buse Tosun Çavuşoğlu, kontrollü başlayan karşılaşmada Buse pasif kaldı. 30 saniye başladığı anda Buse, rakibini minder dışına atarak 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın ilk devresi milli sporcunun 1-0 üstünlüğü ile sonuçlandı. İkinci devrede ise Moğolistanlı rakibine 4 puan verse de maçı tuşla kazanarak altın madalyanın sahibi oldu.

        REKLAM

        ERKEKLER SERBEST STİLDE 1 BRONZ, 2 OLİMPİYAT KOTASI

        Dünya şampiyonasında erkeklerde serbest stilde 10 sıklette katılan millilerde Taha Akgül, bronz madalya kazandı. Serbestte Taha Akgül ve İbrahim Çiftçi olimpiyatlara gitme hakkı elde ederken, 8 sporcu ise madalya ve olimpiyat kotası alamadan şampiyonaya veda ettiler.

        KADINLARDA 1 ALTIN, 2 OLİMPİYAT KOTASI GELDİ

        Kadınlarda ise dünya şampiyonasında altın madalya kazanan Buse Tosun Çavuşoğlu olimpiyatlara gitme hakkı elde ederken, 10 sıklette katıldıkları dünya şampiyonasında Ay-yıldızlılarda Buse ve 5.´nci olan Evin, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na kota almayı başaran sporcular oldular. Şampiyonada 8 sporcu da madalya ve olimpiyat kotası alamadan elendiler.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa