Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Seçim Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Son yıllarda "hızlı gençleşme" denildiğinde akla ilk gelen uygulamalardan biri de botoks. Estetik alanda kullanılmaya başlandığından beri "doğallığı yok ediyor" tartışması sürüp gitse de çoğu kişi botoksun vadettiği o canlı görüntüyü çok seviyor. Kimileri yaş almanın doğal bir sonucu olan yüzdeki çizgileri kabul ediyor; kimileri de botoksa karşı değil ama doğallıktan da taviz vermek istemediğinden sadece kaş ortasına müdahale ettiriyor. Peki botoks nedir ve neyi vadediyor? Doğru botoks nasıl oluyor? İlk botoks deneyimi kaç yaşında başlamalı? Botoks gülüşünün çaresi var mı? Botoks ne sıklıkla yapılmalı? Botoks direnci nedir, kimlerde işe yaramaz? Medikal Estetik Tıp Derneği Başkanı Dr. Yasemin Savaş, botoksa dair bilinmesi gerekenleri anlattı.

Read more!

Botoks nedir?

Botoks, botulinum toksin denilen bir proteindir. Bu protein, enjekte edildiği yerde kasın kasılma görevini kısıtlar. Böylece kasların kasılması sırasında oluşan kırışıklıklar azalmaya veya tamamen kaybolmaya başlar. Daha gergin ve daha genç bir görünüm sunar.

Botoks ilk ne zaman ve ne için kullanıldı?

Botoks ilk bulunduğu yıllardan beri estetiğin sihirli bir ilacı. İlk önce 1989 yılında üretilen botoks, şaşılık tedavisinde kullanıldı. Kullanımı sırasında başka problemleri de düzelttiği keşfedildi ve 1990’lı yıllarda estetik alanında da kullanılmaya başlıyor ve o günden beri de farklı kullanım alanları geliştirilerek, estetik sektöründe kullanılıyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ