Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Günümüzün ilişkilerinde hem kadının hem de bazı erkeklerin yakındığı ortak bir sorun bu. Randevulaşıyorsunuz, yiyip içip geziyorsunuz, birlikte keyifli vakit de geçiriyorsunuz ancak yaşanan "ilişkimsi" şeye bir isim vermeye yanaşmıyorsunuz. Neden? Kimi bir ilişki için olmazsa olmaz "Sevgi neydi, sevgi emekti" deyiminden de anlaşılacağı üzere emek vermekten , sorumluluk almaktan kaçınıyor; kimi birini elinde tutarken balığın bol olduğu denizdeki diğer olasılıkları da kaçırmak istemiyor.

İlişkilerin ne ara "takılmaktan", "flört etmekten" ibaret bir hale geldiği belirsiz. Sanki her şey bir anda oldu. Belki de hızla gelişen teknolojiye, değişen yaşam koşullarına bir insan olarak uyumlanmakta güçlük çekiyoruz. Tıpkı Türkiye'de kentlerin bir anda gelişmesi ve köyden şehre gelen bir insanın uyumlanamaması gibi. Biz de çıkmaktan, bir ilişkide ciddi olmaktan, evlenme niyetinden bir anda takılmaya, flörtleşmeye düştük. "Düştük" diyorum çünkü bu ilişki biçimi insanları bir adım ileri taşıyacağı yerde geriye götürmüşe benziyor.

Yazar Deniz Gök, ilişkilerde yaşadığımız yaraya parmak basıyor. Gök, "Erkekler de aslında bu düzenden sıkılmış. Biz de bir tane kadını sevelim diyorlar. " diyor. "Çıkma Teklifi Geri Gelsin" kitabıyla gerçek bir ilişki yaşamak isteyen hem kadınların hem de erkeklerin sesi oluyor.

"ASLINDA OLMADIĞIMIZ BİRİ GİBİ DAVRANDIK"

Deniz Gök'e sordum: "Ne oldu da ilişkiler 'çıkmaktan' 'takılmaya' evrildi?

"Uzun senelerdir şöyle bir şey pompalandı. Erkeği ikna etmek istiyorsanız şöyle davranın. İşte kendinizi aşık etmek istiyorsanız böyle söyleyin gibi böyle birçok taktik veren videolar, kitaplar oldu. Biz de bunu yapmak istedik çünkü karşımızdaki erkekle sevgili olmak istiyorduk kadın olarak. Biliyorduk da 4-5 kadın var, rakip. Onların arasından sıyrılmak için aslında olmadığımız biri gibi davrandık. Taktik yaptık, peşinden koştuk, ikna etmeye çalıştık. " diye yanıt verdi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ