Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilecik Valiliği ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) iş birliğinde 1112 Ağustos 2018 tarihinde gerçekleştirilecek ‘Kınık Köyü Kırsalda Tasarım Etkinliği’ öncesinde çömlek ustaları, akademisyenler ve öğrenciler yeni tasarım ürünleri geliştirmek üzere bir araya geldi.

        Bilecik’in Pazaryeri ilçesine bağlı Kınık Köyü’nde 1900’lü yıllardan bugüne kadar usta ellerde hayat bulan çömlekçiliği, yeni tasarım ve formlarla buluşturacak olan ‘Kınık Köyü Kırsalda Tasarım Etkinliği’ başlıyor. Beş farklı atölyede beş çömlek ustası, beş akademisyen ve dokuz asistan olmak üzere toplam 19 kişi çömlekçilik sanatının bilinirliğinin artması, yeni tasarım ürünlerinin geliştirilmesi, çömlek ustalarına yenilikçi fikirlerle farklı bakış açılarının kazandırılması amacıyla atölyelerde dört gün boyunca çalıştı. Atölye çalışmalarında çok sayıda yeni tasarım ürün, 1112 Ağustos’ta gün boyu halka açık festivalde sergilenmek üzere tasarlanarak üretildi.

        Öte yandan, 1112 Ağustos 2018 tarihinde Kınık Köyü Kırsalda Tasarım Etkinliği’nde, akademisyenlerin ve asistanların, ustalarla birlikte tasarladığı ve imal ettiği ürünlerin sergilenmesine ek olarak, Kınık çömlek ürünlerinin tanıtımı ve pazarlanmasına yönelik çeşitli etkinliklerin düzenleneceği de öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa