Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Soğuk Savaş yıllarının en önemli sembollerinden biri olarak karşımızda duran Berlin Duvarı, Sosyalist Doğu Bloğu ile Kapitalist Batı Bloğunu birbirinden ayıran en somut yapı olarak dikkat çekmektedir. Etrafına döşenen mayınlar, gözetleme kuleleri, bekçiler ve sayısız köpek ile desteklenen Berlin Duvarı neden yapıldı? Berlin Duvarı kim yaptı? İşte, Berlin Duvarı tarihi ve hikayesi ile ilgili tüm detaylar…

Berlin Duvarı Tarihi

  • Dünya Savaşı’nın sona ermesinin ardından Almanya, savaşın kaybeden ülkeleri arasında yer almış ve Almanya’nın başkenti olan Berlin; Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, İngiltere ve Fransa tarafından işgal edilerek bu dört devlet arasında paylaşılmıştır. İlerleyen yıllarda Batı ittifakı olarak adlandırılan ABD, İngiltere ve Fransa, Sovyetler Birliği’ne birleşmeyi teklif etse de Sovyetler Birliği bu teklife yanaşmamıştır.

Sovyetler Birliği birleşmeye yanaşmayınca Batı ittifakını oluşturan bu üç devlet Sovyetlere karşı bir cephe oluşturmuş; Sovyetler ise bu cepheye karşılık olarak elinde tuttuğu Doğu Almanya’da sosyalizme dayanan otoriter bir rejim inşa etmiştir. Bu iki ayrı rejim arasındaki sınır ise 1952 senesinde belirgin hale gelmiştir. Berlin duvarı hikayesi de işte tam bu gelişmeler üzerine ortaya çıkmıştır.

Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ