Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası Japonya Belçika - Japonya | MAÇ SONUCU MAÇ ÖZETİ - 2018 Dünya Kupası Haberleri
        2018 DÜNYA KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA! BELÇİKA - JAPONYA MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ...

        Rusya'da düzenlenen FIFA 2018 Dünya Kupası'nda Belçika ile Japonya Rostov Arena'da karşı karşıya geldi.

        Özellikle kanatlardan geliştirdiği ataklarla daha etkili olan taraf Belçika olsa da ilk 45 dakika 0-0 sona erdi.

        Mücadelenin 2. yarısına hızlı başlayan taraf Japonya oldu. 48. dakikada Haraguchi, sağ kanattan Belçika savunmasının arkasına sarktı. Japon futbolcunun ceza sahası içi sağ çaprazından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak sol direğin dibinden ağlarla buluştu. Japonya bu golle 1-0 öne geçti.

        Belçika ilk golün şokunu atlatamadan 2. golü de ağlarında gördü. Dakikalar 52'yi gösterirken, Inui'nin ceza sahası dışından yaptığı vuruşta top sağ köşeden ağlara gitti. Japonya bu golle skoru 2-0 yaptı.

        Karşılaşmanın 69. dakikasında çok ilginç bir golle Belçika farkı bire indirdi. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Japonya savunmasının uzaklaştırmak istediği top sol çizgiye yakın bir noktada bulunan Vertonghen'e geldi. Belçikalı savunma oyuncusu topa bekletmeden kafayı vurarak, meşin yuvarlağı dar açıdan uzak köşeye gönderdi. Bu golle skor 2-1 oldu.

        Belçika, 74. dakikada oyuna sonradan dahil olan Marouane Fellaini'nin golüyle beraberliği yakaladı. Eden Hazard'ın sol kanatta rakibinden sıyrıldıktan sonra yaptığı ortaya altıpas üzerinde Fellaini kafayı vurdu ve top ağlarla buluştu. Belçika bu golle skoru 2-2 yaptı.

        Belçika 90+4. dakikada Chadli ile golü buldu. Mücadeleyi 3-2 kazanan Belçika, Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükselerek Brezilya'nın rakibi oldu.

        2018 DÜNYA KUPASI GRUPLARI VE PUAN DURUMU 2018 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

        6. RANDEVU

        2018 FIFA Dünya Kupası son 16 turu maçındakarşılaşanBelçika ile Japonya tarihlerindeki 6. maça çıktı.

        JAPONYA ÖNDE

        Belçika ile Japonya bugüne kadar ikisi resmi, 4'ü hazırlık maçı olmak üzere 6 kez karşı karşıya geldi. Geride kalan 6 maçta Japonya 2 galibiyet alırken, Belçika 2 maçta sahadan galibiyetle ayrıldı, 2 maç ise beraberlikle sona erdi. Japonya'nın attığı 11 gole, Belçika 8 golle karşılık verdi.

        İLK MAÇ 1999'DA

        İki ekip tarihlerinde ilk kez 3 Haziran 1999'da karşılaştı. Japonya'nın başkenti Tokyo'da oynanan hazırlık maçı 0-0 bitti.

        BELÇİKA'NIN GALİBİYET ÖZLEMİ SON MAÇTA DİNDİ

        Japonya ile Belçika son kez ise 14 Kasım 2017'de yine bir hazırlık mücadelesinde karşılaştı. Belçika'nın başkenti Brüksel'de oynanan karşılaşma ev sahibi ekibin 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı. Bu sonuç, Belçika'nın Japonya karşısında elde ettiği ilk ve tek galibiyet olarak tarihe geçti. İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmada Belçika'nın galibiyet golünü 72. dakikada Romelu Lukaku kaydetti. Belçika, rakibi karşısında bu maçtan önce oynadığı 4 karşılaşmada da galibiyet elde edememişti.

        BELÇİKA 45. MAÇINDA

        13. Dünya Kupası'nı geçiren Belçika, şampiyonadaki 45. maçını oynadı. Avrupa ekibi geride kalan 45 maçta 18 galibiyet, 9 beraberlik ve 18 yenilgi aldı. 64 gol atan Belçika, kalesinde ise 70 gole engel olamadı.

        JAPONYA 21. SINAVINDA

        6. Dünya Kupası'nı yaşayan Japonya ise şampiyona tarihindeki 21. maçına çıktı. Asya ekibi, geride kalan 21 maçta 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 11 yenilgi yaşadı. 20 kez gol sevinci yaşayan Japonya, kalesinde ise 29 gol gördü. Hepsi üst üste olmak üzere 6. şampiyonasını oynayan Asya ekibi bu turnuvayla 3. kez son 16 turunu görürken, 3 kez ise gruplardan çıkamadı. Japonya, Güney Kore ile 2002 yılında düzenlediği Dünya Kupası'nın son 16 turunda Türkiye'ye 1-0 mağlup olarak elenmişti. Türkiye'nin golü Ümit Davala'dan gelmişti.

        BELÇİKA

        Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 21. FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek Belçika Milli Takımı, kupada ilk şampiyonluğuna uzanmak istiyor.

        İngiltere, Tunus ve Panama ile G Grubu'nda yer alan Belçika'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        İspanyol teknik adam Roberto Martinez'in 2016'dan beri başında olduğu Belçika, Avrupa elemelerinde Yunanistan, Bosna Hersek, Estonya, Kıbrıs Rum Kesimi ve Cebelitarık'ın yer aldığı H Grubu'nda mücadele etti.

        10 maç sonunda 9 galibiyet ve bir beraberlikle 28 puan toplayan Belçika, 43 gol atarken yalnızca 6 gol yediği grubu lider bitirerek adını 13. kez Dünya Kupası finallerine yazdırdı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Daha önceki turnuvalarda Jan Ceulemans, Eric Gerets, Jean-Marie Pfaff ve Enzo Scifo'nun öne çıktığı Belçika'nın kadrosundaki futbolcuların çoğu Avrupa'nın en büyük liglerinde top koşturuyor.

        Elemelerde gösterdiği performans göz önünde bulundurulursa turnuvanın gizli favorilerinden biri olduğu söylenebilecek Belçika'nın savunması, Vincent Kompany, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen ve Jan Vertonghen'e emanet.

        Orta sahasında Mousa Dembele, Marouane Fellaini, Axel Witsel, Kevin De Bruyne gibi dinamik oyuncuların bulunduğu Belçika'nın forvet oyuncuları ise Avrupa'nın yıldız isimleri Eden Hazard, Romelu Lukaku, Michy Batshuayi ve Dries Mertens.

        Belçika'nın Dünya Kupası kadrosunda yer alan önemli isimlerinden biri de kaleci Thibaut Courtois.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Belçika Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 12 kez katıldı.

        1930, 1934 ve 1938'de yapılan ilk 3 organizasyonda ilk turdan öteye gidemeyen Belçika, İspanya 1982'de 2. tura, bir sonraki turnuva Meksika 1986'da ise kupa tarihindeki en iyi derecesi yarı finale yükseldi.

        Belçika futbolunun "altın jenerasyonu" olarak kabul edilen kadrosunda, Ceulemans, Gerets, Pfaff ve turnuvanın en iyi genç oyuncusu seçilen Scifo'yu barındıran takım, finalde Almanya'yı mağlup ederek kupayı kaldıran Maradonalı Arjantin'e 2-0 yenildi. Üçüncülük maçında da Fransa'ya kaybeden Belçika, Meksika 1986'yı dördüncü tamamladı. Belçika katıldığı son turnuvada (2014) çeyrek finalde elendi.

        Belçika'nın organizasyon geçmişi şöyle:

        1930 - İlk tur

        1934 - İlk tur

        1938 - İlk tur

        1954 - İlk tur

        1970 - İlk tur

        1982 - 2. tur

        1986 - Dördüncü

        1990 - 2. tur

        1994 - 2. tur

        1998 - İlk tur

        2002 - 2. tur

        2014 - Çeyrek final

        JAPONYA

        Japonya Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve aday kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Asya elemelerinde teknik direktör Vahid Halilhodzic idaresinde Dünya Kupası'na katılma hakkı elde eden ancak daha sonra Halilhodzic ile yollarını ayıran Japonya Milli Takımı'nın Rusya'da başında, Japon teknik direktör Akira Nishino olacak.

        Asya elemelerine 2. turdan katılan Japonya, Suriye, Singapur, Afganistan ve Kamboçya'nın yer aldığı grubu 7 galibiyet ve 1 beraberlik ile zorlanamadan lider tamamlayarak bir üst tura yükseldi.

        Üçüncü turda, Suudi Arabistan, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri, Irak ve Tayland ile mücadele eden Japonya, bu grubu da 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile 20 puanla lider bitirerek Rusya vizesini aldı.

        İkinci turda oynadığı 8 maçta 27 gol atan ve kalesini gole kapatan Japonya, üçüncü turda ise 17 gol atarken kalesinde 7 gol gördü.

        Önceki Dünya kupalarında Kazuyoshi Miura, Shunsuke Nakamura ve Hidetoshi Nakata gibi önemli oyuncuların forma giydiği Japonya, deneyimli isimler Keisuke Honda ve Shinji Kagawa ile savunmada liderliği üstlenen Maya Yoshida önderliğinde tarihi bir başarı kovalayacak.

        Rusya biletini cebine koyan Japonya, FIFA dünya sıralamasında 61'incı basamakta yer alıyor.

        Japonya'nın aday kadrosunun önemli bir kısmını, Japonya ve Almanya'da forma giyen isimler oluşturuyor. Japonya aday kadrosunda geçtiğimiz sezonun ikinci yarısını kiralık olarak Galatasaray'da geçiren ve şampiyonluk sevinci yaşayan Yuto Nagatomo da bulunuyor.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Japonya Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 5 kez katıldı. Son turnuvada gruptan çıkamayan Japonya'nın Dünya Kupası geçmişi şöyle:

        1998 - Grup aşaması

        2002 - Son 16 turu

        2006 - Grup aşaması

        2010 - Son 16 turu

        2014 - Grup aşaması

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa