Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Haberimiz şekerin ve şekerle yapılan tatlıların zararlı etkileri konusunda bilgiler vererek bayramda doğru tatlı tüketimiyle ilgili öneriler içeriyor. Memorial Bahçelievler Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Uzman Diyetisyen Aslıhan Altuntaş, "Bayramda ziyaret edilen her evde şerbetli hamur tatlılarını yemek, kişide şeker yükselmesine ve insülin direnci oluşmasına yol açmaktadır.

Uzman Diyetisyen Aslıhan Altuntaş
Uzman Diyetisyen Aslıhan Altuntaş

Bu nedenle bayramda misafirlerin çeşitli hastalıklarının olabileceğini ve 'hayır' dediklerinde ısrar edilmemesi gerektiğini düşünmek gerekir" diyerek devam ediyor:

"Toplumuzda diyabet, kolesterol, tansiyon ve karaciğer yağlanması sorunları sık görülmektedir. Her 10 yetişkinden biri diyabet tanısı almaktadır. Hem Türkiye'de hem de dünyada diyabet sorunu yaşayanların yüzde 50'si diyabet hastası olduğunun farkında değildir. İnsülin direnci, diyabeti veya kalp hastalığı bulunan kişilerin bayramda sürekli baklava türü yiyecekler tüketmeleri vücutlarına zarar vermektedir. Bu nedenle bayram süresince tatlı ikramları konusunda çok dikkatli olunmalıdır. Bu dönemde olağanın dışında unlu besinler, makarna, ekmek, pilav ve çorbalar yerine çoğunluğu yeşillik olan proteinli öğüne dönmek daha önemlidir. Bunu yapmak karbonhidrata kısa bir mola vermeye ve gidilen yerlerde ikramlıklara yer açmaya yardımcı olacaktır."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ