Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler Balıkesir Haberleri

Edremit 2. Zeytin Hasat Sonu Şenliği ile renklendi

(Fotoğraflı)

Emrah Elmas

BALIKESİR (İHA) - Edremit'te bu yıl ikincisi düzenlenen Zeytin Hasat Sonu Şenliği (MECİ) başladı. Üç sürecek etkinlikte "Meci" geleneği canlandırılıp çeşitli aktivitelerle zeytin ve zeytinyağına dikkat çekilecek.

Zeytin sektöründe yıllardan bu yana süregelen ve hasadın son gününde halk arasında "Meci" olarak adlandırılan gelenek 17-18-19 Şubat tarihlerinde düzenlenen 2. Zeytin Hasat Sonu (MECİ) Şenliği'nde hayat bulmaya devam ediyor. Meci Şenliği Ticaret Odası önünden üreticilerin ve firmaların katılımıyla traktörler, hasat makineleri, halk oyunları ekipleri ve misafirlerin yer aldığı Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren kortej yürüyüşü ve açılış töreni ile başladı. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından Atatürk anıtına çelenk konulmasından sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Edremit Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösteresinin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Kamil Saka, "Zeytin üreticimizin yıllardan buyana hasadın son gününde kutladığı MECİ geleneğini ilçemizde ki ilgili kurumlarla birlikte bir şenlik havasında geçtiğimiz yıl yeniden hayata geçirdik. Bu yıl 2. Edremit Zeytin Hasat Sonu (MECİ) Şenliği'nde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Zeytin ve zeytinyağı bölgemiz için çok önemlidir. Zeytin sadece kahvaltılarda tüketilen bir gıda ürünü değildir. Yöremiz insanı için hayatın her alanında var olan bir yaşam tarzını temsil eder." dedi.

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, geçen yıl ilki yapılan etkinliğin ilçenin en önemli geçim kaynaklarından olan zeytin sektörünün gelişime katkı sağlayacağına inandıklarını, ilçenin her alanda olduğu gibi en önemli geçim kaynağı olan zeytin sektörünün de daha ileri sevilere taşınması için Zeytin Hasat Sonu (MECİ) Şenliğinin düzenlendiğini söyledi. CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ve AKP Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu tarafından da birer konuşma yapıldı.

Ardından 2. Zeytin Hasat Sonu (Meci) Şenliği kapsamında Faruk Serpil Parkı'nda zeytin zeytinyağı ile zeytin hasat makineleri ve iş makinelerinin yer aldığı stantlar açıldı. Katılımcı firmalara katılım belgeleri verildi. Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi'nde ressam Mualla Can'ın "İda'nın Zeytin Ağaçları" konulu resim sergisi Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde Suat Çağlayan'ın "Zeytin Ağaçları" konulu fotoğraf sergisi açıldı. Etkinlik kapsamında Kazdağlı Gülsüm Ana ve Nurdan çakır Zengin tarafından zeytinyağlı yemekler gösterisi yapıldı.

(EME)

17.02.2017 18:28:14 TSI

NNNN

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri