Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, bir grup gazeteciyle bir araya geldiği toplantıda Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) çalışmaları hakkında bilgi verirken, kuruma gelen ilginç başvurulardan da örnekler verdi.

Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'in haberine göre; Malkoç, Karadeniz’e gelen Arap turistlerin en çok yıldırım çarpması ve taksicilerin yüksek ücret almalarından şikayetçi olduklarını söyledi. Malkoç, şu bilgileri verdi.

ŞEMSİYEYE DİKKAT

Geçen yıl Trabzon’a Suud ve Körfez ülkelerinden 300 bin Arap turist geldi. Karadeniz’de çok sayıda gayrimenkul satın alan Araplar yağmurlu havada yemyeşil doğada gezintiye çıktıklarında bazılarını yıldırım çarptı. Ombudsman’a yıldırım çarpması ve taksicilerin yüksek ücret aldıkları yönünde şikâyet gitti. Başvuru sahipleri vali, işadamları, dernekler ve İçişleri Bakanlığı ile görüştürüldü. Taksiciler, “Durak taksileri yerine yoldan çevrilen, korsan taksilere biniyorlar. Durak taksilerinin fahiş ücret almaları söz konusu olamaz” savunmasını yaptı. Yıldırım çarpması konusunda ise “Yıldırım düşmesi tabiat olayı. Buna bir şey yapamayız. Misafirlerimiz, sıcak iklimden geldikleri için yağmuru görünce dışarı çıkıyorlar. Halbuki Karadenizliler yağmurda içeri girer. Şemsiyeyle dolaştıkları için de şemsiyelerin ucu yıldırımı çekiyor. Buna dikkat edilmeli” açıklaması yapıldı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ