Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim AÖL kayıt yenileme ve ilk kayıt tarihleri 2022! MEB Açık Lise sınavları ve kayıt tarihi ne zaman, kayıt yenileme ücreti ne kadar ve kaç TL?
        • 1

          AÖL kayıtlarının başlamasının ardından henüz başvuru yapmayan açık lise öğrencileri; başvuru ücretlerinin ne kadar olduğu ve AÖL kayıtlarının nasıl ve nereden yapılacağını araştırmaya başladı. Peki Açık Öğretim Lisesi sınavları ve kayıt tarihleri ne zaman? İşte AÖL kayıt yenileme, ilk kayıt tarihleri ve konuya ilişkin tüm detaylar...

        • 2

          AÇIK LİSE AÖL SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI!

          "Açık Öğretim Kurumları 2021-2022 eğitim öğretim yılı 3. dönem online (çevrim içi) sınav sonuçları açıklanmıştır." ifadeleri ile AÖL sınav sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı.

          AÖL 3. DÖNEM SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        • 3

          AÖL KAYIT YENİLEME - YENİ KAYIT NASIL YAPILIR?

          18 yaşından gün almamış olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin yılda 2 dönem, 3. Dönem sınavının ilk günü itibariyle 18 yaşından gün almış olanların ise yılda 3 dönem kayıt yenilemeleri zorunludur.

          Öğrenciler, sınavlara girebilmek için Kayıt Yenileyerek ders seçimi yapmak zorundadırlar. Kayıt Yenileme tarihleri, Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından belirlenen iş takviminde yayınlanır.

        • 4

          AÖL KAYIT YENİLEME NE ZAMAN YAPILACAK?

          Açık Öğretim Lisesi 2022-1 Dönemi ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 22 Ağustos 2022 - 7 Ekim 2022 günü mesai bitiminde sona erecektir.

        • 5

          AÖL KAYIT YENİLEME VE YENİ KAYIT ÜCRETLERİ

          Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Katılım Bedeli, her yıl Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından belirlenir. Katılım bedelleri Açık Öğretim Lisesi ve kayıt yaptırılan İrtibat Bürosu hesaplarına ayrı ayrı yatırılır.

        • 6

          AÖL EK SINAV VAR MI, NE ZAMAN YAPILACAK?

          Geçtiğimiz yıl 16-20 Ağustos tarihleri arasında uygulanan ek sınavların bu sene uygulanıp uygulanmayacağı araştırılıyor.

        • 7

          Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) geçtiğimiz yıl 16-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında ek sınav yapmıştı. Ancak MEB tarafından bu yıl AÖL ek sınav olacağına yönelik bir resmi açıklama gelmedi. Konuyla ilgili bilgiler geldikçe haberimizde yer verilecektir.

        • 8

          Ek sınavlar, her yıl 2+1 şeklinde 3 dönemde yapılan dönem sınavlarından değildir. Ek sınavlar bakan oluru ile yapılan istisnai sınavlardır. Bu nedenle ek sınavlar her öğretim yılı başında duyurulmaz. Ek sınavların dönemden sayılıp sayılmayacağı Bakan oluruyla belirlenir.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa