Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Belçika Başbakan Yardımcısı Petra De Sutter, bir kez daha Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı seçilen Ursula von der Leyen'e "Filistin yönetimine insani yardım ve desteği arttırma taahhüdünü" hatırlattı.

        De Sutter, X hesabından von der Leyen'in ikinci kez AB Komisyonu Başkanı seçilmesine ilişkin paylaşım yaptı.

        Von der Leyen'e "Filistin yönetimine insani yardım ve desteği arttırma taahhüdünü" hatırlatan De Sutter, İsrail'e karşı yaptırım uygulanması çağrısını yineledi.

        De Sutter, "Uluslararası ateşkes çağrısına rağmen çok sayıda Filistinli öldürüldü. Ateşkes hemen şimdi." ifadesini kullandı.

        Sık sık Filistin'e destek mesajları veren De Sutter, daha önce de mensubu olduğu Yeşiller Partisi'nin Federal Parlamentoya Filistin'in tanıması için önerge verdiğini duyurmuştu.

        - Von der Leyen ikinci kez seçildi

        AP'nin en büyük grubu EPP'nin aday gösterdiği ve 6-9 Haziran'da yapılan seçimlerin ardından AB liderlerinin üzerinde uzlaşarak AP'ye önerdiği von der Leyen, Genel Kurul'da güvenoyu aldı.

        Kapalı zarf usulüyle yapılan oylamada milletvekillerinin 401'i "evet" , 284'ü "hayır" oyu verirken, 15'i ise çekimser kaldı.

        Von der Leyen böylece 2019'dan bu yana yürüttüğü AB Komisyonu Başkanı görevine 5 yıl daha devam etme hakkı kazandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa