Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Ali Koç'tan TFF seçimi açıklaması: Bizim için yok hükmündedir! - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda Habertürk TV'ye açıklamalarda bulundu. Ciner Medya Spor Yayınları Koordinatör Yardımcısı Ahmet Selim Kul'a konuşan Ali Koç şu ifadeleri kullandı:

        "BU SEÇİM YOK HÜKMÜNDEDİR"

        "Fenerbahçe için seçim yok hükmündedir! Biz kimseyi desteklemiyoruz.Biz demokrasiye inandığımız için buradayız. Kürsüye çıkıp konuşmamızı yapacağız ve boş oy kullanacağız. Demokrasiyi savunan insanlar olarak bu seçime gelmemek antidemokratik bir anlayış olurdu. Antidemokratik yaklaşım sergileyenleri tenkit eden biri olarak demokratik teamüllere uygun davranmamız lazım. Tam kadro geldik. Konuşmamı yapacağım, dikkatle dinleyin. Türk futbolu böyle gidemez. Türk futbolunun özgür olması lazım. Türk futbolunun özgür olmasını arzu ettiğimizi herkes söylüyor ancak Türk futbolu özgürlükten uzak noktalara gidiyor."

        REKLAM

        "BU İŞ BÖYLE GİTMEZ"

        "Türkiye'de herkes adil rekabet, futbolda adalet bekliyor. Kendi seçimleri demokratik olmayan, adil olmayan bir kurum futbolda adaleti nasıl sağlar? Soruyorum sadece. Biz Fenerbahçeli olarak futbolun içinde bulunduğu durumda mücadele eden yegane kulübüz. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak mücadeleye devam edeceğiz ancak her geçen gün içeride çare bulmaktan uzaklaştığımız için ne yazık ki arzu etmeyerek davamızı uluslararası arenaya taşıyoruz. Elimizde çok kapsamlı bir dosya var. Bu seçim süreci de dosyamızı ne yazık ki daha da zenginleştirilmişti. Uluslararası gözlemci olarak genelde bir kişi gelirdi, bugün dört kişi var. İnşallah benim konuşmama kulak verirler çünkü bu iş böyle gitmez."

        "BİZE BAKIŞLARI HOŞ DEĞİL"

        "Türk futbolunda herhangi bir çıkara, menfaate hizmet etmeyecek, liyakatli, cesur, iradeli ve kararlı insanlarla arzuladığımız iklime ulaşabileceğimizi düşünüyoruz. Buradaki en önemli şey er ya da geç bu düzelecek. Bu böyle gitmeyecek, düzelecek. Türk futbolundaki durum içler acısıdır. Önemli olan biz tercihen mi değiştireceğiz budur. Yoksa mecburen bunu bize değiştirtecekler mi? Sayın Servet Yardımcı aday olmak istedi, adaylığını açıkladı. Bugün bir Türk olarak futbolunun en üst seviyesinde kim var Sayın Servet Yardımcı. Niye çünkü UEFA yönetim kurulunda bulunuyor. Oradaki konumunu devam ettirebilmesi için anladığım kadarıyla burada da başkanlığa aday oldu. UEFA'da önümüzdeki sene seçime girebilmek için kendi ülkende başkan ya da başkan yardımcısı olman gerekiyor. Buradaki arkadaşlar çok kolay zannediyor 'Birini oraya yollar seçtiririz'. Servet Bey seneye orada olmayacak inşallah Türkiye'den birini seçtirebiliriz. Bu kadar büyük bir futbol ülkesinin UEFA'nın yönetim kurulunda olması gerekir. Benim çevrem geniş. Avrupa Kulüpler Birliğinde ikinci dönemimi yaşıyorum. Bize bakış açıları hiç hoş değil.

        "SERVET BEY'İN ÇEKİLMESİ UEFA'YI İLGİLENDİRMEZ Mİ"

        "Servet Bey açıklamasında ne dedi? Şantaj, iftira, tehdit dedi. Mevcut düzen kim tehdidi yapan kim? Bizi haksız yere Türklüğün simgesi olan bir Bozkurt hareketinden dolayı turnuvanın en kritik noktasında oyuncumuza ceza veren UEFA, bu seçim sürecinde yaşananları bilse nasıl davranır? Veya kendi yönetim kurulu üyesi Servet Yardımcı'nın çekilme açıklaması UEFA'yı hiç ilgilendirmez mi?"

        "FETÖ UNSURLARINI GÖZDEN GEÇİRMEK GEREKİR"

        Bugün milletin iradesi hakim gelecek demeyi çok isterdim. Ne yazık ki bunu söyleyemeyeceğiz. Delegelerin iradesi gasp edilmiştir. Bunu kaç kişi çıkar söyler bilmiyorum. Fenerbahçe'nin duruşu, inancı, yapacakları çok önemlidir. Çok şükür ki Fenerbahçe bunu yapabilecek özgül ağırlığa ve özgürlüğe sahiptir. Üç gün evvel ney, 15 Temmuz'un sekizinci yıldönümüydü. Devletin kılcal damarlarına sirayet ettiği, gücünü arkasına aldığı dönemde pek çok kumpas yaptığı gibi bu hain örgüt Fenerbahçe'yi de hedef almıştır. Aradan geçen senelerde Fenerbahçe'nin tahribatı giderilememiştir. İsyan eden ilk ve tek kurum Fenerbahçe'ydi. 13 senedir Fenerbahçe şampiyonluğu olamıyorsa ve son 10 senede en çok puan toplayan takım Fenerbahçe'yse burada FETÖ unsurlarını gözden geçirmek gerekir. Türk futbolunun FETÖ'den tamamen arındırılması bırakın tamameni ciddi arındırılması bile sağlanamamıştır. 15 Temmuz açıklamalarıyla bugün futbolun içinde bulunduğu durum bağdaşmamaktadır. Bu seçime delegelerin bir de bu gözle bakmasını istiyorum.

        "BASKI VAR, TEHDİT VAR, RÜŞVET VAR"

        "Baskı var, tehdit var, rüşvet var, vaat var! Her şey var. Beni hiçbir şey rahatsız etmiyor. Ben Allah'a şükür Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanıyım"

        Genel kurul toplantısında da kürsüye gelen Ali Koç, burada da sert bir konuşma yaptı.

        İşte o sözler:

        "MERİH'E CEZA VERİLMESİNİ KINIYORUZ"

        "Bugün bir 15 dakikalık konuşma yapacağım. 300 kadar delegeyiz, ne bir konuşma yapma niyeti ne heyecanı ne niyeti var. Bu da bizim için acı bir tablo. A Milli Takımımızı, EURO 2024'teki başarısı için can-ı gönülden tebrik ediyorum. Türk futbolunun yıllardır içinde bulunduğu kaosa rağmen çeyrek finale çıkmaları önemli bir başarıdır. Montella'yı, futbolcuları ve tüm çalışanlara teşekkür ederiz. Bu genç jenerasyonla ilerideki turnuvalarda daha ileri turlara gitmemiz muhtemeldir."

        "Bir parantez de altyapımızdan yetişen Merih Demiral'a açmak istiyorum. Türk tarihinin sembolü ve kültürü olan, tüm Türklerin yaşadığı coğrafyada kullanılan, hiçbir göndermesi bulunmayan ve hiç kimseyi hedef almayan kendimizi anlattığımız hareket yüzünden futbolcumuza ceza verilmesini hepimiz kınıyoruz. Niye bu konuya değindim? Hem Milli Takımımızın yürüdüğü yolda hem de Merih'e verilen haksız cezada görüş fark etmeksizin ortaya koyduğumuz duruş ve milli beraberlik ruhumuz takdire şayandır. Futbol bize bir ve bütün olduğumuzu gösteren bir gerçektir. Futbol, doğru konumlandırılmadığı zaman ise toplumdaki en yüksek tahribat unsurlarından biridir. Ne yazık ki ülke futbolumuzun her anlamdaki yönetiş şekli ülkemizde birleştirici değil ayrıştırıcı unsur olarak görülmektedir"

        "SEÇİM SÜRECİNDE YAŞANANLAR ANTİDEMOKRATİK"

        "Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bugün burada yapılacak olan olağanüstü seçim yok hükmündedir. 18 Temmuz sürecine kadar yaşananlar son derece antidemokratiktir çünkü milyonlarca futbolseveri temsil eden siz delegeler, bizlerin hür iradesi gasp edilmiştir. Ne yazık ki burada 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyemiyoruz."

        "100 YILLIK TARİHİMİZİN EN KÖTÜ FEDERASYON BAŞKANI"

        "Bir tebriği de Mehmet Büyükekşi ve onun için lobi yapanların hak ettiğini düşünüyoruz. Yönetim şekli toplumun hiçbir kesim tarafından 100 yıllık futbol tarihimizin en kötü federasyon başkanı olarak gösterilen, tarihin hiçbir sezonunda görülmemiş skandalları bir sezonda yaşatılan, yaşanan krizlerin ana sebebinin TFF'nin süreç yönetme beceriksizliğinden kaynaklanmasına rağmen hiçbir sorumluluk almayan, olağanüstü manevra kabiliyetiyle suçu başkalarının üzerine atan - ki ben bunu Riyad'da yaşadım- Fenerbahçe ve Beşiktaş statlarına gelemeyen, gittiği kupa törenlerinde ve statlarında yuhalanan bir başkan olmanıza rağmen bugün karşımıza başkan adayı olarak çıkmak olağanüstü bir başarıdır"

        "147 İMZA TOPLANMIŞTIR"

        "Hepimizin bildiği gibi futbol paydaşlarının büyük çoğunluğunun TFF'den duyduğu rahatsızlık nedeniyle nisan ayında bir imza kampanyası başlatılmıştır. Sürecin başında bu kampanya şahsıma mal edilmesine rağmen Dört Büyükler başta olmak üzere pek çok kulüp destek vermiştir. Ancak demokratik bir hak olan bu süreç, antidemokratik baskılar ve Sayın Başkanın 18 Temmuz'da aday olmadan olağanüstü seçime gidilecek vaadiyle baskılanmaya çalışılsa da 147 imza toplanmıştır. TFF'nin bunu ciddiye alması gerekirken 'Azınlık üç beş kulübün girişimi' olarak değerlendirmesi siz delegenin iradesine de saygısızlıktır"

        "18 Temmuz'da seçim yapılacak ve Büyükekşi aday olmayacak' vaadine inanarak imzalarını geri çeken kulüplerimize soruyorum: Kendinizi aldatılmış hissediyor musunuz? Bildiğiniz gibi bu süreçte devlet erkanı da kullanılarak imza verenlerin bir kısmı imzalarını geri çekmiş; imza verecekler de imtina etmiştir. Bu süreçte imza verenlere ve vermeyi düşünenlere 'Ali Koç'un kayığına binmeyin' telkininde bulunulmuştur. Futbol dünyası çok küçük. Kimi kulübe geçmiş borçlarını ödeme vaadi, kimi kulüplere hakemleri dikkatle seçiyor gibi saçma sapan antidemokratik söylemlerle son derece demokratik olan süreç baltalanmıştır"

        "SERVET YARDIMCI, MALUM YAPI DERKEN NEYİ KASTETTİ"

        "Antidemokratik yaklaşımlar bu seçimde aday olmayı düşünen kişilere de uygulanmıştır. Nitekim Türkiye'yi UEFA Yönetim Kurulu'nda temsil eden ve adaylığını açıklayan Servet Yardımcı kendisine yapılan baskılara boyun eğerek geri çekildiğini açıklamıştır. Kendisinin yaptığı açıklamada 'TFF başkanlığına adaylığını açıklamamın ardından malum kirli yapı tarafından mevcut sistemin devam etmesi adına başlatılan kumpas Rizeli Yardımcı ailesinin ve benimle birlikte yola çıkanların geçmişiyle ve ahlakıyla asla bağdaşmayacak şekilde yalanlarla, iftiralarla, kumpaslarla şahsımı, ailemi, haysiyetimi hedef almaktadır' demiştir Sayın Yardımcı. Sayın Yardımcı'ya soruyorum. Malum kirli yapı derken neyi kastetmektedir? Mevcut sistemin devam etmesi derken neyi ifade etmektedir? Yalanlar, iftiralar, kumpaslarla kendisini ve ailesini kimler hedef almaktadır? Bunu bilmek bizim hakkımız. Esas garip olan Türkiye Cumhuriyeti'nde hiçbir yargı sürecinin harekete geçmemesidir, biz futbol ailesinin buna ses çıkarmamasıdır. Medyanın çoğunluğunun bu yaşananları sorgulama gereği dahi duymamasıdır. Sadece bu açıklamadan bile bu seçimin ne kadar şaibeli olduğunu görüyoruz."

        "BU İTİBARSIZLAŞTIRMA KİMİN TAKTİKLERİDİR?"

        "Oyuncumuza turnuvanın en kritik döneminde haksızca ceza veren UEFA, seçim süreci öncesinde yaşananları bilse neler yapardı! UEFA Yönetim Kurulu'nda yer alan Servet Yardımcı'nın seçim yarışından çekilirken yaptığı açıklama UEFA ve FIFA kurullarını rahatsız etmiş midir? Bu açıklamalar sorgulanıp derinlemesine incelenecek midir? Seçim sürecindeki gariplikler bununla da kalmamaktadır. Türk futbolunun duayenlerinden büyüğümüz Şenes Erzik'in TFF başkanı ve yöneticilerinin bulunduğu bir sohbet ortamında söylediklerinin kayda alınıp sırf seçimlerde avantaj sağlamak için, Şenes Beyin izni olmaksızın açıklama haline getirilip kamuoyuna servis edilmesi başlı başına bir rezalettir, skandaldır. Öyle ki devletimizin kurumu olan Anadolu Ajansı buna alet edilmiş, çok kısa süre haber yayından kaldırılmış, haberi yapan kişinin görevine de son vermiştir ancak çok geç! Zira o algı kamuoyuna yerleşmiş, bunu yapanlar amacına ulaşmıştır. Bu itibarsızlaştırma kimin taktikleridir?"

        "Aday olma sürecinde ve muhtemel adayların önünü kesme hamlelerinde klasik FETÖ modellemesi ve yöntemlerine üzülerek tanık oldu. Bu salondaki değerli futbol paydaşlarına sesleniyorum, yaşananları çok iyi biliyorsunuz 'Ama ne yapalım' diyorsunuz. 'Verin imzanızı zaten bir yarış yok' dedim mi demedim mi? Özgür irademize bu şekilde yön verilmesinden hiç mi rahatsız olmuyorsunuz? Sayın Büyükekşi seçildiğiniz takdirde bu şekilde seçilmeniz vicdanınızı hiç rahatsız etmiyor mu? Bu ısrarın sebebini anlamakta çok zorlanıyorum"

        Öte yandan Ali Koç, "Onurlu, haysiyetli, şerefli kimse bu şekilde aday olmaz." sözlerini gelen tepkiler sonrasında geri aldığını kürsüden duyurdu.

        "TFF, SORUNLARI GÖRMEZDEN GELEREK ÇÖZME BİLİNCİYLE HAREKET ETMİŞTİR"

        "Pek çoğu bulunan mevkiye atanarak gelindiği için bu durum yadırganmamış olabilir. Belki de hiç umursanmamıştır. Bu Federasyon göreve geldiğinden bu yana sorunları kendi haline bırakarak çözüleceği inancıyla TFF'yi yönetmiştir. Halıların altına süpürerek sorunlardan kurtulmamız mümkün değildir. Bu anlayış durumun vehametini daha da artırmış, kaosu artık içinden çıkılamaz haline getirmiştir. Sadece geçen sezon yaşadıklarımızı düşündüğümüzde bu kadar skandalı bir sezona sığdırmak büyük bir beceri gerektirmektedir. Bu yaşananları, futbolun olağan akışında yer alabilecek olaylar diye yorumlayabilmemiz mümkün değildir. Ortaya çıkan bu garabet durum hepimizi rahatsız etmektedir"

        "LİGLER BİLİNÇLİ ŞEKİLDE DİZAYN EDİLMEKTEDİR"

        "Türk futbolundaki adaletsizlik her geçen gün derinleşmektedir. Sorun hakemler marifetiyle yaratılan haksızlıklardan ibaret değildir. Sistemde topyekun haksız rekabetten bahsetmek mümkündür. Birkaç örnek vereyim. Yıllardır ne istiyoruz? Özerk ve bağımsız TFF. Bugün geldiğimiz noktada bırakın özerk olmayı her geçen gün bu hedeften uzaklaşıyoruz. Ligler bilinçli şekilde dizayn edilmektedir. Kurullar liyakat bazlı değil, sadakat bazlı ahbap-çavuş ilişkisiyle oluşturulmaktadır. Hakem yapıları da belli bir hakem yapısına hizmet edilerek seçilerek belirlenir"

        "TFF kadroları bilgi ve beceriden ziyade torpil kadrosuyla oluşturulur. Bu son 10-12 yılda oluşturulan durum. Hakem atamaları keyfi yapılır. TFF bazen dijital bazen manuel atamıştır. Hangi takım dijital hangi takım manuel atanmıştır. Keyfi cezalar uygular. Sempati duyduğu kulübün cezalarını görmezden gelmeye çalışır. Türkiye'nin ceza şampiyonunun Fenerbahçe olması tesadüf değildir."

        "FETÖ HALA TÜRK FUTBOLUNUN İÇİNDEDİR"

        Geçen sezon çok enteresan bir şey oldu, pek çok şaibeli maç oynandı. Mesela bir takım şampiyonluk maçına çıkarken bir rakip sahaya U19 takımıyla çıktı. Bir diğer şampiyonluk adayı takım bunu protesto etmek için sahadan çekildi. Kulüplerimizin ekonomik özgürlüğü azaldıkça Türk futbolu bahis çetelerinin cenneti haline gelmiştir. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak artık ülkemizde çare arama umutlarımızı yitirdiğimiz için hak arayışımızı UEFA ve FIFA'da aramaya karar verdik. Kapsamlı bir dosya hazırladık. Bunu birkaç hafta içinde yapacağız. Bu seçim süreci de bu dosyaya veriler eklemiştir. Fenerbahçe, FETÖ'ya karşı isyan bayrağını açan ve ilk ses yükselten kulüp olmuştur. FETÖ hala Türk futbolunun içindedir ve giderek güçlenmektedir. Bugünkü TFF seçimlerine bu gözle bakmanızı tavsiye ederim."

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa