Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel İzmir'de ve Balıkesir'de yangın! 3 kişi gözaltına alındı - Son dakika haberi | Son dakika haberleri

        İzmirin Gaziemir ve Buca ilçeleri arasında çıkan orman yangınına müdahale sürüyor.

        Zafer Mahallesinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale için Orman Genel Müdürlüğüne bağlı 7 uçak, 16 helikopter, 35 arazöz, 11 su ikmal aracı, 4 dozer, 4 yer ekibi ile çok sayıda itfaiye görevlisi sevk edildi.

        BAKAN YUMAKLI AÇIKLADI: MÜDAHALE DEVAM EDİYOR

        Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçelerindeki yangına havadan ve karadan müdahalenin devam ettiğini açıkladı.

        Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçelerindeki yangınlara karşı ilk andan itibaren havadan ve karadan müdahalelerimiz sürüyor. Orman Genel Müdürlüğü (OGM) teşkilatımız ve tüm kurumlarımızın desteğiyle yangını kontrol altına almak için yoğun şekilde gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı ve yangına müdahale görüntülerini paylaştı.

        Yangının kontrol altına alınması için Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait 5 helikopter ile İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı TOMAlar da görev yapıyor.

        Buca'dan Gaziemirdeki ormanlık alana geçen yangına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. Sarnıç mahallesi civarında yerleşim yerlerinin yakınına ulaşan yangın nedeniyle bir çoban vatandaşların da yardımıyla sürüsünü uzaklaştırmaya çalıştı.

        REKLAM

        Yangın nedeniyle bölgede bulunan arı kovanları ile küçükbaş hayvan ağılları tahliye edildi.

        Rüzgarın yönünü değiştirmesi nedeniyle farklı yönlerde yayılan yangın, Sarnıç Piknik Alanı civarında yerleşim birimlerine yaklaştı.

        Alevlerin yerleşim birimlerine yakın noktada etkili olması üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleriyle TOMAlar, bu bölgeye yoğunlaştı.

        UÇUŞLAR NORMALE DÖNDÜ

        Evlere yaklaşık 100 metre mesafedeki alevlere karşı vatandaşlar da müdahaleye katıldı. Hortumlarla ağaçları ve evlerini ıslatan vatandaşların, yoğun duman nedeniyle zor anlar yaşadığı gözlendi.

        REKLAM

        Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, yangın bölgesinde yaptığı incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ekiplerin olağanüstü bir mücadele verdiğini, rüzgarın sürekli yön değiştirmesi nedeniyle zorluk yaşandığını söyledi.

        Yangının bazı yönlerde durduğunu, soğutma yapıldığını aktaran Duman, belediye arama kurtarma ekiplerinin de çalışmalara katıldığını aktardı.

        Bölgede çimento fabrikası olduğunu belirten Başkan Duman, buna yönelik bir risk bulunduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını sözlerine ekledi.

        Yangının Adnan Menderes Havalimanına yakın konumda olması ve yükselen duman nedeniyle aksamalar yaşanan hava trafiği normale döndü.

        Havalimanında yaşanan aksamalar nedeniyle yolcu yoğunluğu yaşandığı öğrenildi.

        Sarnıç Mahallesinde tedbiren elektrik kesintisi uygulandı. Alevlerin çevredeki evleri tehdit etmesi nedeniyle polis ve jandarma ekipleri vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı.

        Alevlerin evlere sıçramaması için Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye araçlarıyla TOMAlarla yangın ile evler arasına set kuruldu.

        REKLAM

        Güvenlik güçleri, alevlerin yakın olduğu Sarnıç Mahallesi Çamlık Caddesi üzerindeki evleri tahliye etmeye başladı.

        Yangına gece görüşlü helikopterlerle müdahale yapılıyor. İl Emniyet Müdürü Celal Sel ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Osman Kılıç ekiplerinden bilgi aldı.

        Bölgede Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor.

        Yangının bazı yönlerde durduğunu, soğutma yapıldığını aktaran Duman, belediye arama kurtarma ekiplerinin de çalışmalara katıldığını aktardı.

        BİR MAHALLE İÇİN TAHLİYE KARARI

        Foça ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

        REKLAM

        Fevzi Çakmak Mahallesindeki ormanlık ve makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

        Rüzgarın etkisiyle yayılan yangın Jandarma Komando Teröristle Mücadele Harekatı Okul Komutanlığı kampüsünde de etkili oldu.

        Yangına Orman Genel Müdürlüğüne ait hava ve kara araçlarıyla müdahale edilirken, çalışmalara askeri personelin de destek sağladığı belirtildi.

        Yangın, askeri bölgenin arkasındaki Koca Mehmetler Mahallesinde makilik alana yayıldı.

        Bu bölgede yer alan Hayat Foça Sitesi, tedbir amaçlı boşaltıldı. Sitenin yöneticisi Can Koktekin, jandarmanın uyarısıyla siteyi boşalttıklarını, itfaiye ve AFAD ekiplerinin çalışmasıyla site çevresinde alevlerin kontrol altına alındığını belirtti.

        REKLAM

        ALEVLER BAĞ EVİ VE BAHÇESİNDEKİ TRAKTÖRE ZARAR VERDİ

        Alevlerin sıçradığı bir bağ evi ile bahçesindeki traktör zarar gördü. Alevlerin ilerlediği istikametteki hayvan damları tedbir amacıyla boşaltıldı. Ekiplerin yoğun mücadelesi sonucu alevlerin yerleşim yerlerine doğru ilerlemesinin önü kesilirken, yangının daha çok makilik alanda ilerlediği bildirildi.

        MSB, 5 HELİKOPTER GÖREVLENDİRDİ

        Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İzmir Gaziemir'deki yangın söndürme çalışmalarına destek için Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait 5 helikopterin görevlendirildiğini bildirdi.

        Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İzmir Gaziemir'deki yangın söndürme çalışmalarına destek için Kara Kuvvetlerimize ait 3 adet AS-532 ve 2 adet CH-47 tipi helikopter görevlendirildi." ifadesine yer verildi.

        REKLAM

        BALIKESİR'İN ALTIEYLÜL İLÇESİNDE YANGIN

        Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde, arazide başlayarak ormana sıçrayan yangını kontrol altına almak için çalışmalar sürüyor.

        Altıeylül ilçesi Paşaköy Mahallesi'ndeki tarım arazisinde yangın çıktı.

        Yangını görenlerin ihbarı üzerine bölgeye, Orman Bölge Müdürlüğü ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiyesine bağlı ekipler sevk edildi.

        "HERKES ELİNDEN GELENİ YAPIYOR"

        Ekipler, havadan ve karadan müdahaleyle yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

        Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, yangına ilişkin, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının ot balyası sırasında bir kıvılcımdan çıktığını söyledi.

        Şehirli, rüzgarın daire şeklinde esmesinden dolayı yangının ilerlediğini belirterek, şöyle konuştu:

        "Valilik, kaymakamlıklarımız ve belediyelerimiz herkes elinden gelen her şeyi yapıyor. Tedbir amaçlı İnkaya Mahallesi'ndeki vatandaşlar bölgeden uzaklaştırılıyor. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı söz konusu değil, sadece ormanımız ciddi zarar altında. Peş peşe gelen bu yangınlar gerçekten çok can sıkıcı, herkese geçmiş olsun diliyorum. Rüzgarın değişik yönlerden esmesi kontrolü zorlaştırıyor."

        REKLAM

        380 PERSONELLE MÜDAHALE DEVAM EDİYOR

        Balıkesir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, arazide başlayıp ormanlık alana sıçrayan yangına 4 uçak, 2 helikopter, 29 arazöz, 14 su ikmal, 12 ilk müdahale, 15 hizmet aracı, 6 dozer, 6 greyder, 2 treyler, 6 kepçe, 4 otobüs, 3 toma ve 380 personelle müdahalenin devam ettiği belirtildi.

        Paşaköy Mahallesi'nde devam eden yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi nedeniyle İnkaya Mahallesi'nde 92 vatandaşın tahliye edilerek kamu misafirhanelerine yerleştirildiği bildirildi.

        Yangının Paşaköy Mahallesi'nde balya makinasının çalışması esnasında yangının tespit edildiği dile getirilen açıklamada, olayla ilgili gözaltına alınan 1 kişiyle ilgili işlemlerin devam ettiği kaydedildi.

        REKLAM

        Açıklamada ayrıca kent genelinde tarım arazilerindeki yangın riskinin azaltılması amacıyla, yarın 08.00-20.00 saatleri arasında biçerdöver ile hububat hasadı ve balya bağlama işlemleri durdurulduğu ifade edildi.

        Çıkan yangınla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. 2 kişi sorgu sonrası serbest kalırken, 1 kişi adliyeye sevk edilecek. Yangının balya makinesi çalıştırmaktan çıktığı iddia edilirken, devam eden yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor.

        BALIKESİR'DE HASAT YASAĞI KARARI ALINDI

        Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde arazide başlayıp ormana sıçrayan 3 ayrı yangının ardından il genelinde hasat yasağı getirildi. Balıkesir Valiliği tarafından alınan karara, biçerdöver ile hasat ve balya bağlama işlemlerinin aşırı sıcaklardan kaynaklı yangınlara yol açabileceği gerekçe gösterildi. Balıkesir Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        “İlimizde hububat üretim sezonu hasat iş ve işlemleri yoğun bir şekilde devam etmektedir. Ancak, Balıkesir Meteoroloji İl Müdürlüğünce 19.07.2024 Cuma ve 20.07.2024 Cumartesi günü ilimizde sıcaklığın yüksek seyredeceği bildirilmiş olup, rüzgarın da etkisiyle biçerdöver ile hububat hasadı yapılması durumunda yangın riskinin artacağı değerlendirilmektedir. Bu nedenle; tarım arazilerindeki yangın riskinin azaltılması amacıyla, 19.07.2024 Cuma ve 20.07.2024 Cumartesi günü saat 08.00 ile 20.00 arasında biçerdöver ile hububat hasadı ve balya bağlama işlemleri durdurulmuştur. Vatandaşlarımızı ve üreticilerimizi; kesinlikle anız yakmamaları, bağ, bahçe ve sera temizlik işlerinde ateş kullanımından kaçınmaları, yol kenarlarına yangına neden olabilecek çöp, sigara izmariti vb. maddeleri bırakmamaları, uyarılara dikkat etmeleri ve görülen olumsuzlukları 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ivedilikle iletmeleri konusunda duyarlı ve dikkatli olmaya davet ediyoruz. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.”

        YANGINA MÜDAHALE DEVAM EDİYOR

        Valilik açıklamasında yangınla ilgili de bilgilere yer verildi. Balya makinesinin çalışması sırasında çıktığı saptanan yangınla ilgili bir kişinin gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

        “Altıeylül İlçesi Paşaköy Mahallesi orman yangını ile mücadele devam ediyor. Altıeylül ilçesi Paşaköy Mahallesi kırsalında saat 14.08 sıralarında arazi yangını olarak başlayarak ormanlık alanda devam eden yangına; Balıkesir Valiliği koordinasyonunda Orman Bölge Müdürlüğü ve diğer kurumlardan 6 hava aracı, (4 uçak, 2 helikopter), 29 arazöz, 14 su ikmal, 12 ilk müdahale, 15 hizmet aracı, 6 dozer, 6 greyder, 2 treyler, 6 kepçe, 4 otobüs, 3 toma ve yaklaşık 380 personel ile müdahale devam etmektedir. Paşaköy Mahallesi'nde devam eden yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi nedeniyle İnkaya Mahallesi'nde 92 vatandaşımız tahliye edilerek kamu misafirhanelerine sevk edilmiştir.

        Yangının Paşaköy Mahallesi'nde balya makinasının çalışması esnasında çıktığı tespit edilmiş olup, bir şahıs gözaltına alınmıştır.”

        SAMANLIKTA ÇIKAN YANGIN BİN DÖNÜMLÜK ARAZİYİ ETKİLEDİ

        Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki bir samanlıkta çıkarak büyüyen yangın yaklaşık bin dönümlük araziyi etkiledi.

        Bandırma’ya bağlı kırsal Çalışkanlar Mahallesi’ndeki bir samanlıkta başlayan yangın kısa sürede büyüyerek samanlığın yanında bulunan ahıra sıçradı.

        Ahırdaki hayvanlar vatandaşlar tarafından tahliye edilirken çok sayıda saman balyasının tutuşması nedeniyle hızla yayılan alevler otluk araziye sıçradı.

        REKLAM

        Çok geçmeden yaklaşık bin dönümlük araziye yayılan yangın, itfaiye ekiplerinin saatler süren çabası sonucu güçlükle söndürüldü.

        Cam şişe parçaları nedeniyle çıktığı düşünülen yangın sonucu, herhangi bir yaralanma ya da can kaybı meydana gelmezken çok sayıda saman balyasının yandığı bildirildi.

        BİLECİK'TEKİ YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

        Bilecik'in Bayırköy beldesinde çıkan küçük çaplı orman yangını ekiplerinin anında müdahalesiyle bölgede bulunan fabrikalara sıçramadan söndürüldü.

        REKLAM

        Bayırköy, Paşalar mevkii dumanların yükseldiği gören vatandaşlar durumu hemen 112'ye haber verdi. Yangına, Osmaneli Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yanı sıra Osmaneli, Bayırköy, Vezirhan Belediyelerine ait itfaiye ekipleri müdahale etti.

        Yangın ekiplerin anında müdahalesi ile kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Çıkan yangın bölgede bulunan fabrikalara sıçramadan söndürüldü. Yangının Fabrika çıkış saatine denk gelmesinden dolayı fabrika işçileri de söndürme çalışmalarına destek verdi.

        KÜTAHYA GEDİZ'DE KÖYLÜLER DE HAREKETE GEÇTİ

        Kütahya'nın Gediz ilçesinde çıkan orman yangını ekiplerin müdahalesiyle kısmen kontrol altına alındı.

        Gümele ve Karaağaç köyleri arasındaki ormanlık alanda öğleden sonra başlayan yangına Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü ile Gediz Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri müdahale etti.

        Kütahya Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil, AA muhabirine, dün saat 14.30 civarında çıkan yangının çamlık alanda etkili olduğunu söyledi.

        Yangın ihbarını alır almaz ekiplerin bölgeye sevk edildiğini belirten Dingil, "Yangına 17 arazöz, 9 helikopter, 2 uçak, belediyelere ait itfaiye araçları ve yaklaşık 250 personel ile hem havadan hem de karadan müdahale edildi. Vatandaşlarımız da tankerlerle çalışmalara destek verdi. Yangın kısmen kontrol altına alındı. Şu an için tehlikeli bir durum görünmüyor." ifadesini kullandı.

        Dingil, ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmalarının sabaha kadar süreceğini kaydetti.

        REKLAM

        UŞAK'IN SİVASLI İLÇESİNDE YANGIN

        Uşak'ın Sivaslı ilçesinde tarlada başlayıp ormanlık alana sıçrayan yangın kısmen kontrol altına alındı.

        Erice köyü yakınlarında ormanlık alanda dün çıkan yangına ekiplerin karadan müdahalesi sürüyor.

        Yangın bölgesine giden Uşak Valisi Turan Ergün, çalışmaları inceledi.

        Ergün, yangının kısmen kontrol altına alındığını, ekiplerin söndürme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

        Yangının kontrol altına alındığı noktalarda incelemelerde bulunan Ergün, Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Üçgül'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

        Ergün'e, Sivaslı Kaymakamı Ayşegül Efe, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz de eşlik etti.

        Erice köyü yakınlarında dün ormanlık alanda yangın çıktığı ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk edilmiş, havadan 10 helikopterle söndürme çalışmalarına destek verilmişti.

        Vali Ergün, ilk belirlemelere göre yangının tarlada başlayarak ormanlık alana sıçradığını belirtmişti.

        KÖYLÜLER SU TANKERLERİ VE HORTUMLARLA MÜDAHALE ETTİ

        Manisa'nın Turgutlu ilçesinin kırsal Avşar Mahallesi'nde çıkan orman yangınına, bölgede zeytin bahçeleri bulunan köylüler de traktörlerinin arkasına bağladıkları su tankerleriyle müdahale ederek, söndürme çalışmalarına destek verdi. Yerleşim alanına yakın bir noktada başlayan yangında, alevler bazı evlerde hasara neden oldu. Vatandaşlar alevlerin evlerine yaklaşmasını önlemek için bahçe hortumlarıyla su sıkarak yoğun çaba sarf etti. Bir bağ evi tahliye edildi. Yangın bölgesine gelen Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, çalışmaları takip etti.

        ELEKTRİK HATLARI VE DİREKLERİ ZARAR GÖRDÜ

        Öte yandan alevlerin trafoya yakın bölgeye sıçraması nedeniyle, elektrik dağıtım şirketinden yardım istedi. Elektrik dağıtım şirketinde görevli teknik ekip, gelen talep üzerine bölgedeki nakil hatlarındaki akımı kesti. Bölgede elektrik kesintisi yaşanırken, alevler, elektrik hatları ve direklerine de zarar verdi.

        Alevler ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle 5 saat sonra 16.30 sıralarında kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre 15 hektar alanın zarar gördüğü bildirildi.

        EDİRNE'DEKİ YANGIN BEŞ SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

        Edirne’nin Keşan ilçesinde çıkan anız yangını itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yaklaşık 5 saatte kontrol altına alınırken, 150 dönüm tarım alanı zarar gördü.

        Yangın, saat 15.00 sıralarında kırsaldaki Paşayiğit Mahallesi’nde bulunan biçilmiş buğday tarlasında çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, kuvvetli rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüdü.

        İhbar üzerine bölgeye Keşan Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sevk edildi. Yangın, rüzgarın yön değiştirmesiyle Lalacık köyündeki tarlaya sıçradı.

        Beyendik beldesi sınırlarına doğru ilerleyen yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yaklaşık 5 saatte kontrol altına alındı. Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan da, çalışmaları yerinde inceleyerek, bilgi aldı. Yangın sonucu 150 dönüm tarım alanı zarar görürken, bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

        BAKAN YUMAKLI: 48 YANGINDA MÜDAHALE EDİLDİ

        Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 18 Temmuz günü ülke genelinde 34’ü orman 14’ü kırsal alan olmak üzere toplam 48 yangına Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından müdahale edildiğini açıkladı.

        Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın soyal medya hesabından açıkladığı bilgilere göre, 18 Temmuz günü ülke genelinde 34’ü orman, 14’ü kırsal alan olmak üzere toplam 48 yangın ile mücadele edildiğini bildirdi. Orman Genel Müdürlüğü ekiplerinin bu yangınların söndürülmesi için yoğun çaba sarf ettiğini ifade etti. Gün içerisinde büyüme potansiyeli olan 9 yangına havadan da müdahaleler yapılırken bu yangınlardan Manisa-Turgutlu, Bursa-Orhaneli, Edirne-Keşan, Kütahya-Gediz’de çıkan yangınlar ile önceki gün başlayan İzmir-Bergama yangını olmak üzere 5’i kontrol altına alındı. Balıkesir-Altıeylül, Uşak-Sivaslı ve İzmir-Foça’daki yangınların ise enerjisinin düşürüldüğünü belirten Yumaklı, kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

        Bakan Yumaklı dün saat 13.25’te, İzmir’in Buca ilçesine bağlı Zafer mahallesi mevkisinde nedeni henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktığını ve yangına 10 dakika içinde saat 13.35’de Orman Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından ilk müdahalede bulunulduğunu ifade etti. Yangın haberinin alınması ile birlikte yangın mahalline hızla; 7 adet söndürme uçağı, 19 adet söndürme helikopteri, 50 adet arazöz, 6 adet iş makinası ve 359 personel sevk edildiğini kaydetti.

        Bakan Yumaklı yaptığı paylaşımda hava sıcaklığı ve rüzgar nedeniyle yangının yayıldığını belirterek, “Yangının meydana geldiği an itibariyle; hava sıcaklığı 38 derece, rüzgar hızı saatte 53 kilometre, nem ise yüzde 25 olarak ölçülmüştür. Yangın; sıcak hava, düşük nem ve şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede etrafa yayılmış ve Gaziemir ilçesine bağlı Sarnıç, Fatih ve Hürriyet mahallelerini tehdit eder hale gelmiştir. İzmir Valiliğimiz koordinasyonunda, Orman Genel Müdürlüğümüz, AFAD ve diğer kamu kurumlarımızla birlikte, herhangi can ve mal kaybı yaşanmaması adına, yangının tehdit ettiği yerleşim birimlerinde her türlü tedbir alınmıştır” dedi.

        Bakan Yumaklı, söndürme çalışmalarının devam ettiğini belirttiği paylaşımında, “Başlangıcından itibaren, aralıksız bir şekilde devam eden yangını kontrol altına alma çalışmalarına, havanın kararması ile birlikte gece görüşlü helikopterler de dahil olmak üzere havadan ve karadan devam edilmektedir. İlgili tüm kurum ve kuruluşlar, yangın gönüllüleri, STK’lar ve vatandaşlarımızın işbirliği ve destekleriyle enerjisi düşürülen yangını kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa