Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son anda kurtarıldı! Aksaray’da sele kapılıp sulama kanalına sürüklenen 2 kuzen kurtarıldı - Öne çıkan haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Aksaray'da aniden bastıran sağanak nedeniyle oluşan sel sularına kapılıp, sulama kanalına sürüklenen lise öğrencisi Zeynep Erdem ile kuzeni Fatma Nur Erdem, kanala giren çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

        HASTANEDE TEDAVİ ALTINA ALINDILAR

        Olay, saat 15.00 sıralarında Laleli Mahallesi 4590 Sokak'ta meydana geldi. Kuvvetli sağanak, merkeze uzak kırsal Laleli Mahallesinde sele neden oldu. Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3 sınıf öğrencisi Zeynep Erdem (17) kuzeni Fatma Nur Erdem (19), okuldan çıkıp evlerine gittiği sırada sele kapıldı. Sürüklenen iki kuzen sel sularıyla birlikte su kanalına düştü. Çevredekiler durumu sağlık, AFAD ile itfaiye ekiplerine bildirdi. Torunlarının düştüğünü gören babaanne Fatma Erdem de yakınlarına haber verdi. Çocukların kanala sürüklendiğini gören çevredeki vatandaşlar kanala girip 2 kuzeni kurtardı. Özel araçla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

        REKLAM

        'SEL TORUNLARIMI DEREYE SÜRÜKLEDİ'

        Torunları tedavi altına alınan babaanne Fatma Erdem, “Birden yağmur yağmaya başladı. Yukarıdan sel gelince geçmeyin önüne diye torunlarıma bağırdım. Sele kapılan torunlarım dereye sürüklendi. Çevredekiler hemen kurtarmaya koştular. Çocuklar sel ile beraber dereye indiler. Ben yavrularıma kurban olurum. ” dedi.

        SEL SULARINDAYKEN POLİSİ ARAMIŞ

        Yaşadığı olayı anlatan Fatma Nur Erdem ise “Bir anda yola su geldiği için yürüyemedik ve yolda kaldık. Sonrasında su bizi dereye fırlattı. Benim yanımda babam da vardı. Ben babamı kurtarayım derken kendimden oldum. Ben dereye düşünce polisleri arayıp yardım istedim.” diye konuştu.

        'ÖNÜNE GEÇİLECEK BİR DURUM YOKTU'

        Kuzenleri kurtarma olayına katılan Samet Gül, “Zeynep’i su dereden alıp 15 metre ileriye sürüklemiş. Fatma Nur ise ağaca sıkışarak bacağına dağdan gelen kaya parçaları çarpmış. Biz de kendi imkanlarımızla Fatma Nur’u çıkardık. Zeynep’i ise amcaları çıkardı. Çok su yutmuştu. Biz ambulans gelmeden kendi imkanlarımızla getirdik. Suyun aniden gelmesiyle bu durum oldu. Önüne geçilecek bir durum yoktu.” dedi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa