Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum! - Haberler

        31 Mart Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçiminde Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum olduğu açıklandı.

        AK Parti İstanbul İl Başkanlığının ev sahipliğinde, Haliç Kongre Merkezi'nde AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı düzenlendi.

        Toplantıda, Cumhur İttifakı'nın 31 Mart Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçiminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının, AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum olduğu açıklandı.

        "HAZIRIZ, KARARLIYIZ"

        Kurum, resmen açıklanan adaylığının ardından X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul'u sistemli ve planlı bir şekilde yönetmek, şehre hak ettiği özel ilgiyi göstermek için buradayız. Hazırız kararlıyız. Yeni dönemde bu güzel şehir, tecrübesini Türkiye'den sonra sadece İstanbul'a odaklayan bir yönetime sahip olacak" ifadelerini kullandı.

        "RAKİBİMİZ İSTANBUL'DAKİ SİSTEMSİZLİK VE KARMAŞA OLACAK"

        Murat Kurum AK Parti İstanbul İl Teşkilatı'nda yaptığı açıklamada da şunları söyledi: "AK Partimizin İstanbul İl Teşkilatı'na hoş geldiniz. Herkesin huzur içerisinde yaşadığı bir İstanbul istiyoruz. Sadece İstanbul diyoruz. Kutlu bir yolculuğun adımını hep birlikte atıyoruz. Davamızın lideri Cumhurbaşkanımızın takdirleri ile İBB adayı olarak ilan edildik. Böyle bir yüce görev için bizi aday gösteren Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. İstanbul'da yaşayan her bir kardeşime teşekkür ediyorum. Benden hiç duasını esirgemeyen anneme babama, her zaman bana destek veren eşime ve çocuklarıma teşekkür ediyorum. Aylar öncesinden İstanbul diyerek yola çıktık. İstanbul'a aday olmak gerçekten büyük bir onur. Hepimiz kendi özümüzü burada bulmuşuz. Ticaretimizin lokomotifi burası. Bu derece kıymetli bir şehirde hep birlikte yaşıyoruz. Sorumluluğumuzu tüm arkadaşlarımızla çok iyi biliyoruz. Hepimiz biliyoruz ki gerçek belediyecilik önce vatandaşımızın hanesinde olmaktır. Onun sorunlarını çözmektir bunu en iyi bilen de bizim teşkilatlarımızdır AK Parti kadrolarıdır.

        Yarın sabahtan itibaren vatandaşlarımıza sevdamız İstanbul'u hep birlikte anlatacağız. İstanbul'un 5 yıllık fetret devrini hep birlikte bitireceğiz. Biz kollarımızı boş yere sıvamayız. Şimdi motivasyonumuz sadece İstanbul için olacak. İstanbul'da tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar çalışacağız. Ulaşım çilesi bitene kadar sokakları huzur ve güvenle dolana kadar durmayacağız. İstanbul'u özüne döndüreceğiz. Bizim rakibimiz İstanbul'a karşı ilgisizlik, ihmalkarlıktır, İstanbul'da oluşan karmaşa ve sistemsizliktir. Öyle arada bir İstanbul'da olayım demek yok, İstanbul'un her anında burada olacağız. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının ayağına şantiye çamuru değecek. Kimliksiz belediyecilik son bulacak.

        Biz 16 milyon İstanbullu kardeşimizin dostu olacağız, yoldaşı olacağız. Ortak akla katılımcılığa hak ettiği değeri vereceğiz. 100 günlük ve bin günlük Acil İstanbul Eylem Planı'mızı hazırlıyoruz. İnşallah çok yakında açıklayacağız."

        MURAT KURUM KİMDİR?

        Murat Kurum, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev yaptı.

        REKLAM

        AK Parti İstanbul İl Başkanlığının ev sahipliğinde, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'nda İBB adaylığı ilan edilen Kurum, Ankara'nın Çankaya ilçesinde 7 Mayıs 1976'da doğdu.

        İlk ve ortaokul eğitimini Ankara'da tamamlayan Kurum, 1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.

        Yüksek lisansını Okan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Kentsel Dönüşüm üzerine yapan Kurum, 1999 ile 2005 yılları arasında çeşitli özel kuruluşlarda çalıştı.

        TOKİ Uygulama Daire Başkanlığında 2005 yılında uzman olarak çalışan Kurum, 2006-2009'da TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü, 2009-2018'de Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlendi.

        İLK ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI OLDU

        Murat Kurum 2018 yılında, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak atandı.

        REKLAM

        2018-2023'te bakanlık görevini sürdüren Kurum, 14 Mayıs 2023'te gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde, 28. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak seçildi. TBMM Çevre Komisyonu Başkanlığı görevini de yürüten Kurum, evli ve 3 çocuk babası.

        AFET BÖLGELERİNDE ÇALIŞMA YAPTI

        Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev yaptığı dönemde, şehirlerin kalkınması ve dirençli hale getirilmesi için çalışmalarda bulundu.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal devlet anlayışı doğrultusunda TOKİ ile dar gelirli vatandaşların ev sahibi olması için sosyal konut kampanyaları hazırlayan Kurum, İstanbul özelinde de kentsel dönüşüm çalışmalarının bir seferberliğe dönüşmesi için çalışmalar yaptı.

        Kurum, görevi süresince Manavgat ve Marmaris'teki yangınlar, Kastamonu Bozkurt, Sinop ve Giresun'daki seller, Elazığ, Malatya, İzmir ile Kahramanmaraş merkezli depremlerde, afet bölgelerinde çalışmalar yürüttü.

        TOKİ ile şehirlerin yeniden ihyası, yeni güvenli konutların yapımı için çalışmalar yapan Kurum, 5 yılda 81 ile 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefi kapsamında, 484 millet bahçesinin yapımını başlattı.

        Murat Kurum ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan "Sıfır Atık Projesi"nin yaygınlaşması için de çalışmalar yaptı.

         Cumhurbaşkanı Erdoğan 26 ilin adayını açıkladı
        Cumhurbaşkanı Erdoğan 26 ilin adayını açıkladı Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa