Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Aile Destek Programı ödemeleri başladı! 2022 Aile Destek Paketi başvurusu nereden ve nasıl yapılır, başvuru şartları neler, e-devlet ödeme ekranı nasıl açılıyor ? - Merak Edilenler Haberleri
        • 1

          Aile Destek Paketi başvuruları gündemdeki yerini koruyor. Her ay İhtiyaç sahibi ailelere 450-600 TL arası değişiklik gösteren Aile Destek Paketi ödemeleri 4 milyon haneye yılda 15 milyar liralık maddi destek sağlaması planlanıyor. 12 ay boyunca düzenli olarak ödenen Aile Destek Paketi başvurularının e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştiği bilinmektedir. Peki Aile Destek Paketi başvuruları nasıl ve nereden yapılır? İşte detaylar...

        • 2

          AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ YATTI MI?

          Hak sahiplerine ilk ödemeler 29 Temmuz Cuma günü yapıldı.

          BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

          Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

          AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU EKRANI

        • 3

          AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE KADAR?

          Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı'ndan yılda yaklaşık 4 milyon hanenin yararlanmasını beklediklerini belirterek, "Hanelerin gelir durumlarına göre belli birtakım şartları var. Aylık 450, 550, 600 olmak üzere üç segmentte destek vereceğiz" dedi.

          Türkiye Aile Destek Programı kapsamında 12 ay boyunca düzenli olarak hane başına 450 lira ile 600 lira arasında destek verilecek. Hanelerin gelir düzeyine göre yıllık 5 bin 400 lira ila 7 bin 200 lira arasında destek verilmiş olacak. Gelir 1.833 liralık gelir şartından ne kadar azsa ödeme de o oranda artıyor.

        • 4

          AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

          Başvuran kişinin;

          Türk vatandaşı olmaması,

          Mavi Kart sahibi olması,

          Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

          18 yaşından küçük olması,

        • 5

          Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

        • 6

          Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.

        • 7

          Aile Destek Programı kapsamındaki geçerli başvurular, hanenin sosyoekonomik profilinin ve gelir seviyesinin belirlenmesi için ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletilecek olup bu hanelerden 3294 sayılı Kanun kapsamında olduğu tespit edilenler, bu tespiti takip eden

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa