Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin bölgesinde karşı karşıya olduğu tehditler, teröre karşı verdiği mücadele, hava savunma sistemi ihtiyacı ve S-400'lere ilişkin çok önemli değerlendirmeler yaptı.

Read more!

Medya kuruluşlarının Ankara Temsilcileri ile iftarda bir araya gelen Bakan Akar'ın sorulara verdiği yanıtlar ve değerlendirmeleri şöyle:

ATEŞ ÇEMBERİ: Şu anda içinde bulunduğumuz dönemde ülkemizin etrafında hassas bir durum var. İstikrarsızlıklar, belirsizlikler, çatışmalar var ve biz de bunun ortasındayız. Bize düşen neyse elimizden gelenin en iyisini yapmak durumundayız. Siviliyle, askeriyle, istihbaratıyla, basınıyla bunu yapmak durumundayız. Modern devletlere baktığımızda bu tür ayrımların olmadığını görüyoruz. Bizler de bu anlamda ülkemiz, milletimiz için ne yapmamız gerekiyorsa yapıyoruz. Birlik, bütünlük içinde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. 780 bin kilometrekarelik vatan toprağı, 462 bin kilometrelik de mavi vatanımız ve bunun hava sahasının korunup kollanması lazım. 82 milyonumuzun korunması gerekiyor. Biz bunları konuşurken Yayladağı'na roket attılar, çok şükür ki iki askerimiz hafif yaralandı. Mehmetçik her türlü gayreti göstermek suretiyle, yeri geldiği zaman kan, yeri geldiği zaman ter dökerek vatan hizmetini yerine getirmeye çalışıyor. Olaylar çok hızlı gelişiyor, bugün akşam gündem İran diye yatıyoruz, Libya diye kalkıyoruz. Kamunun dışında-içinde herkesin gözünün açık, kulağının açık, beyninin açık olması lazım. Vatan, bayrak, cumhuriyet için mutlaka birbirimizi desteklememiz lazım. Herkes tek tek başarılı olsa dahi, bu bütünleşme, paylaşma, bölüşme olmadığı sürece amacımızı gerçekleştirmemiz mümkün olmayabilir.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ