Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

ABD Başkanı Joe Biden, ülkedeki üniversiteleri saran Gazze'ye destek protestolarıyla ilgili sessizliğini bozdu.

Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada Biden, ABD'lilerin toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının olduğunun altını çizse de şiddete başvurulmaması gerektiğini söyledi.

Haberi Görüntüle

"Protesto hakkı vardır ama kaos yaratma hakkı yoktur" diyen Biden, hem Filistin destekçilerinin hem de onlara tepki gösterenlerin bir bakıma haklı olduğunu söyledi. ABD Başkanı, "barışçıl muhalefetin demokrasi için kritik önem taşıdığını ancak şiddete müsamaha gösterilmeyeceğini" ifade etti.

Biden, "Mülke zarar vermek barışçıl protesto değil. Bu yasalara aykırı. "Vandalizm, izinsiz girişler, camları kırmak, kampüsleri kapatmak, dersleri ve mezuniyetleri iptal etmeye zorlamak. Bunların hiçbiri barışçıl bir protesto değildir" dedi.

"MUHALEFET DEMOKRASİ İÇİN GEREKLİ"

"ABD'deki hiçbir kampüste antisemitizme ya da Yahudi öğrencilere yönelik şiddet tehditlerine yer olmamalıdır" diyen Biden, ABD'lilerin ifade özgürlüğüne saygı duyduklarını söylese de bunun, "her şeyin serbest olduğu anlamına gelmediğini" vurguladı.

Biden "Bunun şiddet olmadan, yıkım olmadan, nefret olmadan ve yasalar çerçevesinde yapılması gerekir. Hiç kuşkunuz olmasın, Başkan olarak her zaman ifade özgürlüğünü savunacağım, ancak hukukun üstünlüğünü savunmak konusunda da aynı derecede güçlü olacağım" diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ