Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Kütahya'nın Simav ilçesinde dünyaya gelen, ilk ve ortaokulu Manisa'nın Salihli ilçesinde tamamlayan 61 yaşındaki devlet memuru Nurullah Özdemir, Kayseri'de teknik lise eğitiminin ardından Anadolu Üniversitesi Kütahya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden 1995'te mezun oldu.

AA'nın haberine göre Kütahya İl Sağlık Müdürlüğünde memuriyetini sürdüren evli ve 3 çocuk babası Özdemir, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisans yaptı.

Ortaokul döneminde çobanlık da yapan, maaşının bir bölümünü kitap satın almaya harcayan Özdemir, bunlardan bazılarını kütüphanelere bağışladı.

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki evini adeta kütüphaneye dönüştüren Özdemir, yaklaşık 5 bin kitabı oda ve koridor duvarlarına yaptığı raflarda muhafaza ediyor.

Nurullah Özdemir, kitap okumanın kendisi için bir yaşam tarzı haline geldiğini söyledi.

Çobanlık yaparken başladığı okuma alışkanlığını sürdürdüğünü belirten Özdemir, şöyle devam etti:

"15 yaşında ortaokul dönemlerimde kitap okumaya başladım. Köyümüzde koyun ve keçilerden oluşan sürümüz vardı. Onları otlatırken yanımda hep kitap götürürdüm. O dönemde Kemalettin Tuğcu kitapları çok meşhurdu.

'Öksüz Oğlan', 'Öksüz Murat', 'Aradaki Demir Kapı' gibi kitaplar okuma alışkanlığı kazanmamda çok etkili oldu. Daha sonra Kayseri'de teknik liseyi olarak kazandım. Oraya gittiğimde kitap okuma alışkanlığını daha da artırdım. Üniversite yıllarımda da kitap okuma alışkanlığını sürdürdüm."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ