Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg’in hesabını canlı yayında sileceğini iddia eden Tayvanlı ödül avcısı Chang Chi-yuan’ın meydan okuması sonuçsuz kaldı. Geçen hafta cuma günü yaptığı duyuruda, Mark Zuckerberg’in Facebook sayfasını, 30 Eylül 2018 Pazar günü gerçekleştireceği girişimle sileceğini duyuran Chang Chi-yuan’ın hesabı silindi.

Chang Chi-yuan, Türkiye saati ile dün 13:00’te Facebook Live üzerinden yayınlanması beklenen girişimi öncesinde, bu silme eyleminden vazgeçtiğini açıkladı. Sosyal ağda bulduğunu iddia ettiği güvenlik açığını Facebook'a bildirdiğini söyleyen Chang Chi-yuan, ödülünü aldığında 26 bini bulan takipçileri ile bu bilgiyi paylaşacağını ifade etti.

'KANITLARIMLA GELECEĞİM...'

.png
.png

Canlı yayını iptal etse de yazılım hatası olduğu iddiasını sürdüren Chang Chi-yuan, "Yapacağım canlı yayını iptal ettim. Bulduğum bir yazılım hatasını Facebook'a bildirdim ve ödül paramı aldığım zaman, yazılım hatasının kanıtlarını onlara göstereceğim" dedi.

Ancak bu paylaşımının hemen ardından Chang Chi-yuan’ın hesabı kapatıldı. Tayvanlı hacker’ın Facebook hesabını kendisinin mi sildiği yoksa topluluk kurallarına aykırı bulunduğu gerekçesiyle doğrudan Facebook tarafından kapatıldığı bilinmiyor.

Read more!
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ