Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam FAİZ İNDİRİMİ! Ziraat Bankası ve Vakıf Bankası ihtiyaç kredisi faiz oranını düşürdü - Haberler - İş-Yaşam Haberleri

        Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi faiz oranlarını maaş müşterileri için aylık yüzde 1.25'e, maaş dışı müşteriler için aylık yüzde 1.35'e düşürdü.

        Bankadan yapılan açıklamada, kurumsal kredi faiz oranlarının yıllık yüzde 13-15.5 aralığına düşürüldüğü bildirildi.

        BİR İNDİRİM DE VAKIFBANK'TAN

        Öte yandan Vakıfbank maaş müşterileri içinihtiyaç kredisi faizini yüzde 1,25'e, diğer müşterileri için ise yüzde 1.35'e düşürdü. 500 bin TL üzerindeki konut kredilerinde aylık faiz oranını yüzde 1.15'e düşürdü... Ticari kredilerde ise yıllık faiz oranında yüzde 13'den başlayan oranları indirdi...

        REKLAM

        HAZİNE VE MALİYE BAKANI ALBAYRAK'TAN FAİZ İNDİRİMİ AÇIKLAMASI

        Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dengelenme sürecinin meyvelerini vermeye devam ettiğini belirterek, "Enflasyon düşüşü ve Merkez Bankası kararı sonrası piyasa faizleri de aşağı yönlü seyrini sürdürüyor. Kredi faizlerinde bugün açıklanan indirim kararlarının tüm piyasaya yansıyacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

        Albayrak, Twitter hesabından son açıklanan ekonomik verilere ilişkin açıklamalarda bulundu.

        Dengelenme sürecinin meyvelerini vermeye devam ettiğine dikkati çeken Albayrak, "Enflasyon düşüşü ve Merkez Bankası kararı sonrası piyasa faizleri de aşağı yönlü seyrini sürdürüyor. Kredi faizlerinde bugün açıklanan indirim kararlarının tüm piyasaya yansıyacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

        Bakan Albayrak, dengelenme dönemindeki başarıların ilk sırasında "ekonominin kronik sorunlarından cari dengede kırılan tarihi rekor" olduğunu belirterek şunları kaydetti:

        REKLAM

        "4,4 milyar dolarlık cari fazla, küresel ticaretin türbülanstan geçtiği bu dönemde ekonomimizin ne kadar sağlam adımlarla ilerlediğini ortaya koyuyor."

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa