Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Yulaf Süt Yapar Mı ve Emziren Annelere Faydalı Mı? Yulaf Anne Sütünü Artırır Mı ve Ne Kadar Tüketilmeli? | Sağlık Haberleri

        Yulafın içinde kalsiyum, B kompleks vitaminleri, demir, çinko ve magnezyum bol miktarda bulunmaktadır. Günlük enerjinin yüksek olmasına destek veren yulaf zihinsel sağlığın da korunmasını sağlamaktadır. Yulaf çok çeşitli tüketime de uygun bir besindir. Son dönemde keklerde ve tatlılarda bile kullanılabilen yulafın kullanım şekli önemlidir.

        Örneğin yulaf ezmesi ve yulaf unu şeklinde pek çok yiyeceğin içine yulaf eklenebilir. Hazmı kolay olan yulaf uzun süre tok kalmaya da yardımcı olmaktadır. Son dönemde yapılan araştırmalar yulafın kansere karşı bile koruyucu özelliği olduğunu belirtmektedir. Tamamen zevke bağlı olarak tüketimi mümkün olan yulaf ister çiğ ister pişirerek her şekilde tüketilebilir.

        REKLAM

        Bazı kişiler yulafı çiğ olarak kuru meyvelerle yoğurt ile karıştırarak tüketmeyi tercih ederken bazıları süt ile pişirerek içine de istenilen meyveleri ekleyerek tüketmeyi tercih etmektedir. Her şekilde yulaf besleyici ve faydalı bir tahıldır. Yulafın içinde çok fazla tahıl proteini olduğundan her yaşta gelişime ve sağlıklı olmaya destek vermektedir.

        Kadınların en zor ve önemli anlarından biri doğum sonrası emzirme dönemidir. Her anne sütü bol olsun ister. Bu durumda aslında stresin yanı sıra beslenme ile ilgilidir. Özellikle bu dönemde sütü arttıran besinlerin tüketimi sütün artmasını sağlayacaktır.

        Ancak sütün fazla olmasının yanında kaliteli olması da önemlidir. Çünkü bebek için anne sütü aldığı ilk 6 ay gelişimi açısından çok önemlidir. Bu dönemde sağlıklı olan bebekler ilerleyen yaşlarında da kolay hasta olmazlar ve bağışıklık sistemleri kuvvetli olur. Anne sütünü ve kalitesini arttıran besinlerden biri de yulaftır. Anneler kilo alma korkusu olmadan çeşitli şekillerde yulafı tüketebilirler. Bu içeriğimizde yulaf süt yapar mı, emziren annelere faydalı mı? Yulaf anne sütünü arttırır mı? Konularında ayrıntılı bilgileri sizler için bir araya getirdik. İşte tüm merak edilenler…

        REKLAM

        Yulaf Süt Yapar mı?

        Yulaf süt yapar mı? Sorusu emziren anneler tarafından çok fazla sorulmaktadır. Çünkü her anne sütünü kaliteli, bol ve verimli olmasını istemektedir. Kesinlikle yulaf bunun için doğru bir tercihtir. Yulaf anne sütünü arttırırken aynı zamanda sütün kalitesini de arttırmaktadır.

        Yulaf Anne Sütünü Artırır mı?

        Yulaf anne sütünü arttırır mı? Diye merak edenlere kesinlikle arttırır diyebiliriz. Düzenli yulaf tüketimi annenin hem sütünü hem de sütünün verimini arttırmaktadır. Yulafta bulunan tahıl proteini annenin enerjisinin de yükselmesine destek vermektedir. Sindirim sisteminin de korunmasını sağlayan yulaf bebeğin gelişimine de destek verir.

        Emziren Anne Yulaf Yiyebilir mi?

        Emziren anne yulaf yiyebilir mi? Diye soran çok fazla kişi vardır. Yulaf emzirme döneminde kesinlikle tercih edilmesi gereken bir besindir. Çünkü yulaf annenin enerjisini arttırırken bebeğin de gelişimini ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirmektedir.

        REKLAM

        Yulaf Ezmesi Bebeğe Gaz Yapar mı?

        Yulaf ezmesi bebeğe gaz yapar mı? Sorusu gaz sorunu yaşayan anneler tarafından çok fazla sorulmaktadır. Ancak uzmanların belirttiği miktarlarda tükettiğinizde herhangi bir sorun yaşamayacaksınız.

        Süt Arttırıcı Yulaf Tarifi

        Yulafı pek çok kişi süt ile tüketmeyi tercih etmektedir. Çoğunlukla içine mevsim meyveleri, kuru meyveler, kuru yemişler, tarçın ve hurma gibi lezzet veren yiyecekler de eklendiğinde yulaf ezmesi adeta muhteşem bir tatlıya dönüşmektedir. Yulaf ezmesi hem sağlıklı hem de lezzetlidir. 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi bir dilim ekmekle aynı kaloridedir. Emziren annelerde süt ile yulaf ezmesini pişirerek lezzetli ve besleyici bir yulaf lapası elde edebilirler. Ardından içine tatlandırmak için pekmez, hurma özü, muz ve kur meyveler de eklenebilir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa