Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Sosyal medya fenomeni ünlü Youtuber Mervan Tepelioğlu, “200 bin TL’lik arabayı 45 bin TL’ye almak” konulu bir video çekerek Youtube sayfasında geçtiğimiz şubat ayında yayınladı.

Gazete Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın aktardığına göre, Tepelioğlu’nun, Gürcistan’da dörtte bir fiyatına aldığı otomobili nasıl Türkiye’ye getirdiğini, nasıl ucuza mal ettiğini anlattığı videosu ilgi odağı oldu. Video mayıs ayına kadar 1.5 milyon kişi tarafından izlendi.

Dikkat çeken video için kimi takipçiler, “Bu işlem kaçakçılığa girer” yorumlarında bulundu. Video sadece Tepelioğlu’nun hayranları tarafından değil, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri tarafından da izlendi. Araştırma yapan ekipler, Tepelioğlu’nun videoda anlattığı 2003 model Nissan 350 Z marka otomobilin yurda usulsüz olarak sokulduğunu belirledi. Otomobile el konuldu. İfadesine başvurulan Tepelioğlu, çekim için gittiği Trabzon’da, Gürcistan’da otomobillerin çok ucuz olduğunu öğrendiğini ifade ederek, “Konuyu araştırmak için Gürcistan’a gittim. Burada galerisi olan Murat Katemi ile tanıştım. Bu konuda bir video çekerek Türkiye’ye döndüm” dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ