Yeni AFAD Başkanı Okay Memiş kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında?
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'da görev değişikliği meydana geldi. Son 2 yıldır Yunus Sezer'in yürüttüğü başkanlık görevine Okay Memiş atandı. 1970 yılında Giresun'da dünyaya gelen yeni AFAD Başkanı Okay Memiş'in kariyeri ve hayat hikayesinde satırbaşlarını bir araya getirdik. İşte, detaylar..
- 4
Kısa bir süre İçişleri Bakanlığı'nda Hukuk Müşaviri olarak çalıştıktan sonra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Başdanışmanı olarak görev yaptı. 2016-2018 yılları arasında Gümüşhane Valisi olarak görev yaptı.
- 5
27 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2018/202 Sayılı Cumhurbaşkanlığı atama kararnamesi ile Erzurum Valisi olarak atandı. İyi derecede İngilizce bilen Okay Memiş, evli ve iki çocuk babası.